Sorin Grindeanu a făcut acest anunţ vineri, 29 aprilie, pe pagina sa de Facebook.

„Redeschidem punctul de frontieră permanent de la Giurgiu-Ruse pentru trecerea Dunării cu feribotul!Prin Acordul semnat astăzi, între Guvernul României și cel al Republicii #Bulgaria, acest punct de trecere va fi deschis permanent pentru pasageri și pentru vehiculele cu masă maximă de 40 de tone.

Acordul pentru trecerea cu feribotul a frontierei româno-bulgare va intra în vigoare în toamna acestui an. Mai mult, la întâlnirea de astăzi cu delegația bulgară am reamintit importanța derulării cât mai rapide a proiectului Fast Danube.

Este în interesul economic al ambelor țări ca Dunărea să fie navigabilă pe toată perioada anului.Aceasta va permite transportul unor volume mult mai mari de mărfuri pe #Dunăre (ceea ce în contextul conflictului din #Ucraina are o importanță deosebită pentru economia altor state membre ale Uniunii Europene).Am oferit, din nou, sprijinul experților români pentru a ajuta partea bulgară să finalizeze Studiul de Fezabilitate necesar punerii în practică a proiectului Fast Danube!”, a scris ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.