Pe pagina sa de Facebook, Niculae Bădălău a postat următorul mesaj:

„Am avut astăzi o întrevedere cu Vicepreședintele Comisiei Europene dl. Jyrki Katainen, Comisar european pentru locuri de muncă, creștere, investiții și competitivitate, în perspectiva pregătirilor României pentru exercitarea viitoarei președinții a Consiliului Uniunii Europene.

Împreună am agreat asupra faptului că este prioritară finalizarea negocierilor legislative și adoptarea cât mai rapidă a legislației, înainte de finele lunii martie 2019, în condițiile în care se vor derula alegerile europene.

Discuțiile au evidențiat importanța încheierii negocierilor pe dosarele legislative din Cadrul Financiar Multianual, relevante pentru domeniul Competitivitate cum este cazul propunerii de regulament privind Programul Pieței Unice, dosar deosebit de important, cu impact asupra competitivității Pieței Unice, a competitivității IMM-urilor și a industriei.

Am oferit asigurări că viitoarea președinție română va munci susținut pentru a avansa pe toate dosarele din domeniul de competență al Consiliului U.E. Competitivitate și Creștere pentru a obține acord în acest exercițiu instituțional.
Impreuna am convenit asupra importanței și necesității investițiilor în domenii industriale cu valoare adăugată ridicată, care să permită dezvoltarea economică și creșterea bunăstării populației.

Am subliniat totodată, deschiderea autorităților române pentru localizarea unor investiții de succes în România, evidențiind importanța dezvoltării economice echilibrate pe întreg teritoriul Uniunii Europene și colaborarea dintre statele membre și între companiile europene pentru realizarea unor proiecte de investiții de succes care să contribuie la competitivitatea economiei europene.

Vicepreședintele Katainen m-a invitat să particip, în calitate de vorbitor, din partea viitoarei președinții române a Consiliului Uniunii Europene, la conferința ”Zilele industriei Europene 2019” care va avea loc în intervalul 5-6 februarie 2019, evenimentul având o importanță deosebită pentru toată comunitatea industrială europeană.
De comun acord am convenit asupra continuării eforturilor comune, pe durata viitoarei președinții române a Consiliului Uniunii Europene, pentru avansarea dosarelor aflate pe agenda europeană, în domeniile piață internă, industrie, industrie de apărare, inteligență artificială și transformarea digitală a industriei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.