„În contextul în care Ministerul Economiei a trimis pe circuitul de avizare extern Legea Minelor și Legea resurselor hidrominerale, în data de 6 martie 2019 am avut o întâlnire de lucru cu directorii companiilor din subordine care au ca domeniu de activitate resursele minerale neenergetice. Am dorit să aflu situația economică actuală a acestor companii, precum și perspective de asocieri sau investiții care să ajute la relansarea activității acestora.

Directorii mi-au prezentat planurile de acțiuni pentru anul 2019, iar la finalul întâlnirii s-a stabilit ca fiecare companie să transmită un document care să conțină atât obiectivele pentru acest an, cât și solicitările de parteneriate/ asocieri din partea investitorilor străini interesați.

Le-am solicitat să fie creativi, să regândească activitatea companiilor și să vadă dacă aceasta poate fi diversificată. Mi-am exprimat dorința să se facă asocieri avantajoase pentru companii și, în fond, pentru economia românească, garantând totodată că de la mine vor avea tot sprijinul și toată încrederea.

La discuțiile de la Ministerul Economiei au participat consilieri și experți din aparatul de specialitate al Ministerului Economiei și reprezentanți ai SN a SĂRII S.A., SN a APELOR MINERALE S.A., CUPRU MIN S.A., CONVERSMIN S.A., BĂIŢA S.A., RADIOACTIV MINERAL MĂGURELE S.A., CNCAF MINVEST S.A. Deva, REMIN S.A. Baia-Mare”, a anunţat ministrul Economiei, giurgiuveanul Niculae Bădălău, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.