Ministrul Economiei, giurgiuveanul Niculae Bădălău, scrie pe Facebook:

„Am participat astăzi la semnarea Memorandumului de Înțelegere între Romaero S.A. București și Raytheon Company, în prezența premierului Viorica Dăncilă și a ministrului apărării Gabriel Les.

Semnarea acestui memorandum este un moment important pentru industria aerospațială și de apărare românească, pentru că se pun bazele pentru unul dintre centrele de mentenanță din România pentru rachetele Patriot.

Programul de rachete Patriot este unul dintre cele mai importante programe de înzestrare românești, atât din perspectiva securității naționale, cât și din perspectivă economică.

Este important pentru economia românească și pentru companiile din industria de apărare să poată să întoarcă în economia reală cât mai multă valoare adăugată din programele de înzestrare, iar centrele de mentenanță sunt o astfel de modalitate. Prin ele se crează plus valoare, se mențin și se crează locuri de muncă, se dezvoltă abilități noi. Este o situație de pe urma căreia România ca întreg are de câștigat. Îmi doresc să văd cât mai multe companii românești, cu capital de stat, care să se înființeze în centre de mentenanță, pentru că este un model economic pe termen lung.

Le urez succes celor două companii și sunt încrezător că acest model va fi replicat și de către alte societăți din industria națională de apărare!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.