Senatorul Niculae Bădălău:badalau

„De ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI trebuie să ridicăm Tricolorul, să îmbrăcăm Portul Naţional, să ne cinstim Patria şi Eroii Neamului, să punem la geamuri, în grădini, la porţi și la Sfintele Biserici chipurile sacre ale domnitorilor şi cărturarilor noştri! Să populăm visele și cărţile copiilor noștri cu martirii Neamului Românesc! Să aprindem candele în toate cimitirele şi să ne tămâiem strămoşii, să rostim rugăciuni şi jurăminte pentru România, să ne închinăm şi să ne înfierăm Crucea din vârful degetelor în adâncul inimii! Naţiune Română fii mândră! Fii și fiicele îți aduc omagii și te cinstesc!”.

Vicepreşedinte PSD Giurgiu, Marian Mina:DSC_0008-001

„Sunt mândru că sunt român! Sunt mândru pentru că neamul acesta are oameni excepţionali, cu multe calităţi recunoscute la nivel mondial. Românii noştri excepţionali ne-au reprezentat cu mândrie, în orice domeniu, pe plan naţional şi internaţional! Sunt mândru că sunt român, aşa cum ar trebui să fie fiecare dintre noi. De asemenea, sper ca acea schimbare despre care s-a tot vorbit în ultima vreme să înceapă cu fiecare dintre noi şi să reuşim să ducem România acolo unde îi este locul. La mulţi ani, România, la mulţi ani, români! La mulţi ani, giurgiuveni!”.

Primarul Nicolae Barbu:barbu

„Ziua Naționala a României, cu precădere în această perioadă când societatea noastră a fost răvâșită de tragedia din Clubul Colectiv şi lumea europeană se confrută cu o serie de convulsii fără precedent în ultimii ani, trebuie să fie pentru fiecare dintre noi evenimentul ce ne îndeamnă la solidaritate, la credinţă, speranţă şi mai ales la pace şi unitate naţională.  1 Decembrie reprezintă examenul de conștiință al fiecărui român față de neamul său prin implicare socială și prin spirit civic, momentul in care trebuie să afirmăm cu mândrie că suntem români. La mulți ani, România! La mulți ani, români, la multi ani giurgiuveni, oriunde v-ati afla!”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Vasile MustăţeaDSC_0006

“Provocările care stau în faţa noastră astăzi sunt de altă natură decât cele din trecut, dar nu mai puţin dificile. Partidele politice vor trebui să înţeleagă că indiferent de competiţiile pe care le dau o dată la patru ani au datoria de a-şi reprezenta naţiunea. Toţi oamenii politici vor trebui să înţeleagă că, indiferent cum au făcut lucrurile în trecut, au datoria de a pune în prim-plan obiectivele naţionale şi în plan secund obiectivele personale”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea:dragnea-nu-cred-ca-s-a-mai-vazut-intr-un-stat-democratic-ca-pre-edintele-sa-cheme-la-dezordine-sociala-54985-1

„La 1 decembrie 1918, românii s-au adunat într-o singură țară. Au făcut-o arătând o voință și un curaj cum rar s-au văzut. Unirea teritoriilor românești a fost făcută cu sacrificii de sânge în Marele Război și cu efortul unei elite politice excepționale. Azi, cînd sărbătorim 97 de ani de la înființarea României moderne, nu avem dreptul să-i uităm nici pe martiri și nici pe ctitori. Trebuie să onorăm acea generație întemeietoare și să învățăm de la ea. Marea Unire e actul de naștere al României de azi. În anul 2015, noi suntem datori să mergem înainte, indiferent de obstacole, trebuie să privim cu optimism viitorul și să ne cinstim trecutul. Ziua Națională înseamnă, înainte de toate, UNIRE iar clasa politică și cetățenii trebuie să înțeleagă că unitatea este motorul progresului, este condiția necesară pentru ca România să reușească. La mulți ani, România! La mulți ani românilor de pretutindeni!”

Prim-ministrul Dacian Cioloş:dacian_ciolos_01

„Dragi români, în decembrie 1918 provinciile istorice românești s-au strâns laolaltă după ani lungi în care au avut toate un singur țel: să fie împreună. Acum, după 97 de ani, nevoia de a fi împreună rămâne un țel pentru românii din întreaga lume. Pentru cei de acasă, pentru cei din imediata apropiere a țării sau pentru toți cei risipiți în lumea largă, de la Roma la Londra, de la Madrid la Chișinău sau din America în Australia. 1 Decembrie este ziua în care ne simțim cu toții că suntem români și că a fi împreună, indiferent unde suntem, poate fi acel sentiment care să ne facă să vrem mai mult de la locul pe care îl numim acasă(…)”.

Preşedintele României, Klaus Iohannis:iohannis_explica

„(…)Stiu ca a fost un an dificil pentru toata lumea, marcat chiar recent de evenimente tragice, care ne-au reamintit cate lucruri inca nu functioneaza, cate lipsuri grave avem in toate sistemele. Dar au scos la iveala si exemple de curaj, daruire si determinare, si mai ales o profunda dorinta de schimbare.  Acestei dorinte de schimbare va trebui sa ii raspundem in anul ce urmeaza cu totii – oameni politici, institutii, partide, societate civila, presa. Putem privi Ziua Nationala din acest an ca pe un nou inceput, in materie de practici, comportamente si mentalitati. Ne place sau nu, politica este cea care da directia unei societati si prin care se exprima interesele oamenilor(…)”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.