Proiectul național „Caravana Educației”, un program gratuit de “meditații”, ce cuprinde un set de câte 10 lecții pentru limba română și matematică, adresat elevilor de clasa a VIII-a, va poposi şi în judeţul nostru, la sfârşitul acestei săptămâni.

Proiect inedit şi binevenit al tinerilor social-democraţi, “Caravana Educaţiei” a pornit oficial luni, 2 mai, din Calafat, Dolj, şi va străbate aproape toată ţara.

Lecţiile vor fi susţinute într-un autocar amenajat sub forma unei săli de clasă, cu scaune, pupitru de scris, ecrane pe care pot fi prezentate lecțiile, flipchart, tablă și orice alt element care va fi considerat necesar pentru clasa mobilă.

Autocarul va găzdui în fiecare localitate, conform graficului organizatorilor, meditații gratuite pentru elevii claselor a VIII-a care vor susține în curând evaluarea națională.

În acelaşi timp, tinerii social-democrați au gândit și o platformă online unde toți elevii dornici să se pregătească suplimentar pentru examenele de evaluare vor avea suportul cadrelor didactice pentru a obține rezultate cât mai bune la examene caravanaeducatiei.ro

Caravana Educației este un proiect național lansat de TSD în cadrul misiunii sale de a promova educația ca prioritate a tinerilor social democrați. Programul vizează oferirea de sprijin tinerilor de clasa a VIII-a din mediul rural și urban mic pentru Evaluarea Națională. În centrele pregătite de colegii de la TSD se vor preda 10 tematici la Limba română și matematică, conform programelor aprobate. Caracterul total inedit al activității și element central al caravanei îl reprezintă autocarul TSD, branduit cu logoul organizației și denumirea proiectului. Prin intermediul lui, dorim să ajungem în cât mai multe locuri din țară. Le mulțumesc tuturor colegilor care pun umărul la proiectele TSD, gândite în amănunt, și prin care ne dorim să fim de real ajutor societății”, a precizat Mihai Ghigiu, președintele Institutului Național de Administrație și președinte interimar al TSD România.

Caravana nu va exclude de la participare nici o categorie de elevi, fiecare lecție fiind transmisă (live/înregistrat/spotify/tiktok) pe site-ul www.caravanaeducatiei.ro, putând fi astfel urmărite de elevi din întreaga țară. Totodată, la nivel central va fi alcătuit un grup de profesori care va răspunde tuturor întrebărilor din timpul lecțiilor adresate de către elevi și părinți , dar care va și crea anumite videoclipuri suport pentru anumite probleme/subiecte întâlnite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.