Masura 41.322 – „Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale” a fost implementata de Asociatia GAL Centrul pentru Devzoltare Rurala Giurgiu in 9 localitati din judet, care fac parte din GAL si care au aplicat pentru diferite proiecte: Malu, Vedea, Izvoarele, Gogosari, Calugareni, Stoenesti, Putineiu, Schitu si Singureni.

 

De la achizitia de utilaje necesare pentru bunul mers al comunitatii, pana la renovarea si dotarea Caminelor Culturale, infiintarea si construirea de gradinite, locuri de joaca sau terenuri de sport, primariile s-au implicat si au accesat fonduri nerambursabile in valori cuprinde intre 30.000 de euro, pana la 200.000 de euro pentru fiecare proiect.

Proiecte selectate si finantate pe Masura 41.322 au ca obiectiv cresterea calitatii vietii in mediul rural, dar si dotarea autoritatilor locale cu utilaje specifice pentru interventii in cazurile in care comunitatea se afla in situatii neprevazute. Asociatia GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu  a sprijinit si indrumat beneficiarii sa obtina sprijinul financiar nerambursabil, pentru implementarea proiectelor, astfel:

Comuna PUTINEIU – dotarea Casei de Cultura cu echipamente moderne

Casa de Cultura din comuna Putineiu este o constructie realizata intre anii 1980 – 1986, cu o suprafata realizata a salii de spectacole de circa 450 mp. Regimul de inaltime este format din parter si etaj partial. La parter se gaseste sala de spectacole si anexe, spatii pentru a caror dotare s-a intocmit cererea de finantare.Putineiu-1-650x333

Prin eforturi proprii, autoritatile locale au reusit sa demareze reabilitarea fizica a cladirii si a spatiilor aferente, obiectivul final fiind scoaterea din conservare a edificiului si redarea acestuia publicului pentru care a fost creat. S-a constatat o  preocupare pentru actul cultural al autoritatilor locale, preocuparea factorilor decizionali pentru aceasta forma de educare si de transmitere pe mai departe a datinilor si obiceiurilor locale, care sa atraga tinerii din localitate si care sa le trezeasca interesul pentru arta si cultura.

Pentru scoaterea obiectivului din conservare, este nevoie de achizitionarea unor dotari care sa contribuie in mod semnificativ la functionarea si functionalitatea salii, astfel incat sa fie atinse obiectivele propuse:

imbunatatirea accesului la serviciile publice de baza, inclusiv cele culturale pentru populatia din mediul rural;

achizitionarea de echipamente pentru expunerea, protectia si promovarea patrimoniului cultural;

sprijinirea patrimoniului cultural-istoric, constituit din obiceiuri, traditii, literatura populara, mestesuguri si creatii populare ale comunitatii.

Sprijinul nerambursabil obtinut cu ajutorul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu pentru implementarea acestui proiect a fost de 49.369 euro.

Comuna CALUGARENI – amenajarea terenului de sport

Amenajarea terenului de sport din localitatea Calugareni este un obiectiv care necesita lucrari complexe. Elementele studiate in cadrul obiectivului de investitie sunt grupate ca fiind educational-sportive si de agrement. A fost nevoie de aceasta investitie, deoarece ansamblul sportiv din Calugareni este neamenajat si deteriorat in proportie de 85% – devenind astfel impropriu activitatilor sportive si inutilizabil in conditii civilizate.calugareni-650x232

Astfel, cu ajutorul GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu si a fondurilor obtinute, autoritatile locale reabiliteaza toate elementele care apartin terenului de sport, consolidarea si extinderea constructiei existente aferenta vestiarului pentru echipa gazda si pentru oaspeti, grupurile sanitare, etc. De asemenea, se intervine pe intreaga suprafata a terenului de sport pentru reabilitarea acestuia, concomitent cu reabilitarea gradenelor si a tribunelor pentru spectatori, refacerea imprejmuirii terenului, a drumurilor si aleilor de acces catre teren.

Sprijinul nerambursabil obtinut cu ajutorul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu a fost de 98.004 euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.