În octombrie anul trecut, controversatul politician declara, în conferinţă de presă, că, dacă proiectul PMP va „pica”, el va ieşi din politică. Asta înseamnă, într-o logică firească, şi că, desigur, dacă nu va mai fi la PMP, n-ar trebui să mai fie în vreo altă parte.

Şefa lui, Elena Udrea, a cam picat. PMP-ul rezistă, dar are, până la proba contrarie, o pată mare pe care o văd românii când se uită la siglă şi la unele personaje. Evident, din cauza problemelor pentru care este cercetată fosta prezidenţiabilă. În plus, recunoscut ca fiind „partidul lui Train Băsescu”, oricine, inclusiv din Giurgiu, îşi va asocia numele cu PMP, o face pe riscul imaginii sale, politic vorbind.

Într-o recentă conferinţă de presă, preşedintele PMP Giurgiu, Marin Anton, cu aroganţa-i caracteristică(iar aceasta nu-i neapărat un defect, ci mai degrabă o chestie obligatorie într-o lume ca asta), a dat, aşa, cu informaţia truncheată pe la nasul jurnaliştilor. S-a lăudat că are creionată cea mai puternică echipă în judeţ şi în municipiu.

Cu siguranţă nu vorbim despre PMP-işti, că nici nu ştim câţi şi pe unde mai sunt. (De pildă, potrivit www.opiniagiurgiu.ro, chiar secretarul general al PMP Giurgiu, Daniel Fiţa, tocmai a părăsit formaţiunea).

Şi, ca să-şi întărească afirmaţia, a lovit cu „rezultatele” unui sondaj de opinie, prezentând doar „candidaţii” pentru Primărie( Dumitru Beianu, Nicolae Barbu, Noruţ Stănişteanu, Toma Petcu, Nicu Ştefan, Nicolae Florian) şi procentul de 38% obţinut de ăl mai „puternic”. „Candidatul este parlamentar, nu face parte din PMP, dar va fi candidatul PMP-ului”, a spus Anton, citat de mai multe ziare on-line.

Păi, e evident, că doar nu suntem tâmpiţi. Singurul parlamentar dintre cei nominalizaţi este Florian Nicolae. Care, vuieşte toată presa locală, ar avea o relaţie politică foarte apropiată cu Dumitru Beianu şi Liliana Ciobanu.

Pe de-o parte, chiar ne e greu să credem că vreunul dintre cei cu care se laudă Marin Anton, fie şi voalat, şi-a dat girul sau l-a făcut sol tocmai pe acesta din urmă, ca să dea o „bombiţă” de presă. De fapt, ne întrebăm dacă nu cumva şeful de la Giurgiu al Partidului lui Traian Băsescu o fi zis totul la mişto, numai aşa, ca să bage râcă în casele celorlalte formaţiuni politice. Pentru că dacă nu-i aşa şi vor merge pe ideea „ce noroc că românul are memoria scurtă”, toţi cei care s-au dat, după 16 noiembrie, de mari schimbători a tot ce a fost România până acum, s-ar putea să primească cea mai dură „palmă”… de până acum.

Altfel, de-a dreptul haioasă este următoarea declaraţie a lui Anton: „Eu nu merg decât la câştig total!”. Serios? Felicitări pentru rezultatele de la europarlamentare şi prezidenţiale, domnule preşedinte al PMP Giurgiu, Marin Anton!

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.