După apariţia în presă a informaţiei potrivit căreia Consiliul Judeţean Giurgiu pierde proiectul de restaurare a Muzeului Judeţean „Teohari Antonescu”, deci pierde şi 2,5 milioane de euro, conducerea CJ Giurgiu a postat pe pagina de Facebook a instituţiei un drept la replică ce poate fi citit AICI: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064974212539

Pe acest subiect, am dorit să aflăm şi opinia fostului preşedinte al CJ Giurgiu, Marian Mina, în mandul căruia a fost câştigat acest proiect. Marian Mina consideră că justificările noii conduceri a CJ Giurgiu pe acest subiect sunt „ridicole şi puerile”. Iată ce ne-a declarat Marian Mina.

„Incompetenţa conducerii liberale a Consiliului Judeţean Giurgiu loveşte din nou ! Pierdem 2,5 milioane de euro, bani pentru un proiect foarte important ce vizează restaurarea, consolidarea şi dotarea Muzeului Judeţean “Teohari Antonescu” Giurgiu. Lucrările prevăzute în acest proiect, întocmit şi câştigat în mandatul trecut şi care a obţinut un punctaj maxim la selecţie, nu au mai fost realizate la instituţia de cultură de la înfiinţarea acesteia.

Când a preluat conducerea CJ Giurgiu, domnul Beianu a ştiut doar să iasă la poze, la lansarea acestui proiect. Şi atât. De când s-a aşezat mândru pe scaunul de şef al judeţului, proiectul a stagnat. Şi nu e singurul.

În ianuarie 2021, managerul de proiect a încercat să îl atenţioneze pe preşedintele Beianu despre faptul că au apărut întârzieri la serviciul tehnic şi serviciul achiziţii, ocupate, de la venirea sa, cu tot felul de studii de fezabilitate. Nu doar că nu a vrut să stea de vorbă cu managerul de proiect, dar Beianu a ignorat şi documentele oficiale în care i se spunea negru pe alb că se intrase în criză de timp.

În iunie 2021, Ministerul Culturii cerea deja explicaţii cu privire la întârzierea procedurilor din proiect şi preşedintele Beianu a şi găsit ţapul ispăşitor: managerul de proiect. Culmea, singurul fără vreo vină şi singurul care a încercat să evite întârzierile.

Ca să fie cât mai convingător, în octombrie anul trecut, preşedintele CJ a schimbat din funcţie managerul şi tot din acel moment proiectul pentru Muzeu a încetat să mai fie implementat.

În urma unei vizite de monitorizare din partea UMP ro-cultura(autoritatea de management), într-un raport întocmit se preciza clar că vinovăţia pentru întârzierea contractului de PE este a “factorilor de decizie din CJG”, managerul de proiect nefiind în niciun fel nominalizat ca vinovat.

Justificările CJ Giurgiu pe acest subiect sunt ridicole şi puerile. Dacă, într-adevăr, managerul de proiect ar fi avut vreo vină, de ce nu s-au soluţionat problemele odată cu venirea noului manager, căci au trecut 7 luni de la schimbare, nu?

Apoi, într-un drept la replica dat unei publicaţii care a scris că pierdem şi proiectul şi banii, conducerea CJ Giurgiu reclama “deficienţe de management” la proiect. Revin cu întrebarea: aţi avut la dispoziţie 7 luni ca să le remediaţi şi să reporniţi procedurile, de ce nu aţi făcut-o? Mai grav este că în pericol de depăşire a termenului de implementare sunt şi alte proiecte importante demarate în mandatul trecut. Din acelaşi motiv. Nu s-au putut face la timp achiziţiile, serviciul care se ocupă de asta fiind dedicat de Beianu SF-urilor dumnealui fanteziste şi nerealiste. Ambiţiile şi incompetenţa se plătesc scump şi, din păcate, cei care le decontează sunt giurgiuvenii, domnule Beianu !”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.