Într-un fel de comunicat de presă, transmis ieri publicaţiilor prietene, vicepreşedintele PNL Giurgiu Dumitru Beianu s-a apucat să-şi laude partidul şi guvernul, susţinând că, de fapt, doar datorită PNL, în judeţ au fost aduşi bani europeni, în ultima perioadă. Cu referire în special la bani pentru sistemul sanitar, pentru sprijinirea luptei împotriva COVID 19.

O bazaconie mai mare decât asta doar Toma Petcu a mai scos din pixurile galbene, când s-a lăudat cu nu ştim ce lobby pentru PCR, pentru Spital etc.

Băieţi, aşa aţi ajuns? Să vă lăudaţi cu munca social-democraţilor? Mai aveţi să spuneţi că, de fapt, în mandatul ăsta al lui Mina, la conducerea CJ Giurgiu, de fapt tot voi, de acasă, de la căldurică, aţi făcut şi drumurile, aţi început şi modernizarea Spitalului şi aşa mai departe. :))))) Jenant, de-a dreptul!

Contactat telefonic pentru un punct de vedere asupra declaraţiei cu pricina, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, l-a desfiinţat pe don Beianu:

Referitor la declarația d-lui Beianu legată de banii europeni care vor fi “aduși” în județul Giurgiu de către PNL, doresc să fac anumite precizări: în articolul respectiv, dl. Beianu susține faptul că, pentru guvernul PNL, absorbția fondurilor europene este o prioritate, parte a “ambițiosului” Plan de investiții. Însa, în stilul caracteristic a “omis”, în virtutea propagandei electorale și a demagogiei, anumite aspecte pe care eu, Marian Mina, președintele CJ Giurgiu, doresc să le mentionez: Consiliul Judeţean Giurgiu, din nefericire, NU a primit de la Guvernul PNL banii necesari pentru Spitalul Județean de Urgenta Giurgiu, în lupta pentru prevenirea și combaterea virusului SARS-COV- 2.

CJG a trebuit ca, din bugetul propriu, să transfere Spitalului sumele necesare pentru prevenirea și combaterea acestui virus. CJG a depus, prin aparatul propriu de specialitate, în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare, două proiecte. Beneficiarii finali sunt Spitalul Județean de Urgenta Giurgiu și DGASPC Giurgiu.

Prin cele două proiecte depuse se vor recupera sumele cheltuite pentru achiziția echipamentelor și a materialelor și se vor achiziționa noi echipamente si materiale. Acum, pot sa vă întreb, d-le Beianu, vicepreședinte PNL Giurgiu, care este meritul dvs., al guvernului PNL și al PNL în ceea ce privește proiectul despre care faceți vorbire? Probabil sunt doar “Vorbe”, “ Discuții”, “Sloganuri” și mai puțin Fapte. În perioada urmatoare voi reveni cu informatii concrete despre proiectele europene depuse/ câștigate și implementate de către CJG”.

Să nu uităm şi că Uniunea Europeană a acordat bani europeni inclusiv țărilor care nu sunt membre ale UE( pentru combaterea COVID 19), deci meritul guvernului PNL practic nu există.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.