Preşedintele PSD Giurgiu, Marian Mina, şi primarul comunei Comana, Aurel Enache, au participat joi, 19 iulie, la conferinţa de presă a PSD Giurgiu şi au adus lămuriri pe tema scandalului în care a fost implicat un şofer al uneia dintre firmele şefului PNL Giurgiu, Marin Anton.

Marian Mina a criticat dur declaraţiile de ieri ale lui Anton pe această temă şi îl acuză că minte.

„Am observat că, în ultima vreme, mă <<bucur>>, alături de domnul senator Bădălău, de tot felul de… epitete din partea domnului Marin Anton. Ne face prostovani şi aşa mai departe. Domnul Anton a rămas, din păcate pentru dumnealui, la filmul O floare şi doi grădinari. E rămas mult în trecut şi nu înţelege că lumea a evoluat. Nu sunt homofob, însă, urmărind conferinţa de presă de ieri a PNL Giurgiu, mi s-a părut că e una a LGBT. Şi chiar I se vedea << sutienul>> domnului Anton, zicea bine domnul Ionel Dinu. Referitor la scandalul de săptămâna trecută, în primul rând, doresc să precizez că, potrivit Ordonanţei de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, Direcţia Judeţeană de Transport are tot dreptul să cântărească toate autovehiculele care transportă marfă şi circulă pe drumurile judeţene. Maşinile domnului Anton au depăşit cu peste 10 tone masa maximă admisă pe o asemenea categorie de drumuri. În Ordonanţa menţionată se precizează clar tonajul maxim cu care este voie să se circule pe un drum judeţean. Bonul de cântar de care tot zice dumnealui nu are absolut nicio legătură cu tonajul.”, a spus Mina.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

El a precizat că, ce-i drept, conform Legii 108 din 2014, pe care nu a dat-o Petre Daea(apropo!), are voie să circule fără acest bon, dar nu are dreptul să depăşească masa maximă admisă. Sau, dacă o face, plăteşte amendă.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

„Colegii mei de la Direcţia Judeţeană de Transport şi-au făcut meseria, conform legii, nu a existat niciun abuz acolo şi condamn ferm atitudinea şoferului care a vrut să dea cu maşina peste angajaţii instituţiei menţionate! Consider şi că domnul Anton, vătaf în zona respectivă şi pe care nimeni nu l-a verificat până acum, a avut un comportament de interlop, l-a ameninţat pe directorul de la DJT că o să vină PNL la Guvernare şi o să vadă el atunci. În aceste condiţii, îl rog să îşi amintească faptul că România nu mai este condusă de Udrea şi Bica şi că trebuie să respecte legea! Nu aşa se comportă un preşedinte de partid, care ar trebui să fie un exemplu! Domnul Anton a spus în conferinţă de presă şi că nu a primit procesul verbal. Sigur că nu, este un bou, pentru că nici nu l-a semnat. Minte precum respiră. Nici amenda nu a fost în euro, cum a zis dumnealui, ci în lei, dar, oricum, cred că are de unde s-o plătească. Doar e cercetat pentru că ar fi luat mită 5 milioane de euro…”, a mai declarat Marian Mina.

Preşedintele PSD Giurgiu i-a amintit lui Anton şi că există firme care au eliberate autorizaţii speciale pentru transporturi ce depăşesc masa maximă admisă, iar cei de la DJT Giurgiu au dat zeci de amenzi pe această speţă, deci nu a fost un caz singular, cum susţine preşedintele PNL Giurgiu.

„Acest rebut politic, cu un comportament de interlop, a lansat o altă minciună, aceea că ar fi vorbit cu primarul Aurel Enache la telefon şi că acesta i-ar fi spus că eu aş fi „comandat” controlul. Domnul Enache spune că ultima oară când a vorbit cu Marin Anton a fost în urmă cu un an”, a subliniat preşedintele PSD Giurgiu.

La rândul său, Aurel Enache a confirmat acest fapt. „Cu domnul Anton am vorbit ultima oară în septembrie, anul trecut, înainte de nunta fiului meu. Chiar nu înţeleg de ce sunt târât în scandalul acesta. Nu m-a sunat nici să intervin, nici să-i dau nu ştiu ce informaţie… Minciuni gogonate”, a zis Enache.

Primarul de la Comana a spus şi că, potrivit legii, firmele din domeniul agriculturii şi care, evident, transportă mărfuri pe drumuri judeţene sau naţionale sunt obligate să aibă cântar „în câmp”. „O cântărire trebuie să faci, cum altfel? Adică nu poţi să transporţi, aşa, fără să ştii cât sau ce le zici oamenilor legii, la controale!”, a mai spus Aurel Enache.

Vă reamintim că, weekendul trecut, Giurgiu „dădea” presei naţionale un nou scandal. Un şofer al uneia dintre firmele lui Marin Anton, oprit la control(transporta grâu) de către angajaţii Direcţiei Judeţene de Transport Giurgiu a vrut să dea cu maşina peste ei, susţin angajaţii respectivi care au şi filmat incindentul. Transportul cu pricina depăşea cu vreo 10 tone masa maximă admisă pe un drum judeţean.

ŞTIREA, AICI: https://giurgiu-net.ro/archives/61999

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.