Prima ediție a Maratonului Dunării organizat în colaborare cu Primăria Comunei Prundu va avea loc sâmbătă, 15 noiembrie, în comuna condusă de Cătălin Corbea.

Maratonul Dunării, organizat de Răzvan Jugănaru, multiplu campion național MTB, Ciclocross și Velodrom, este o surpriză oferită riderilor, cu ingrediente atent alese pentru a rezulta trasee atractive.

„Maratonul Dunării este o competiție care își propune să aducă în atenția cicliștilor potențialul pe care zona din imediata apropiere a fluviului Dunărea îl deține. Concursul se va desfășura în partea de sud a județului Giurgiu, în zona kilometrilor fluviali 456-462. După startul festiv de lângă stadionul din comuna Prundu, traseul duce către pădurile Parcului Natural Comana și se parcurg cărări făcute de animale și drumuri forestiere care pot face deliciul oricărui biciclist. Itinerariul urmează drumurile de exploatare agricolă spre liziera de la malul fluviului care oferă o combinație interesantă de poteci, drumuri forestiere și mici bucăți de plaje. Apoi, traseul se îndreaptă către terasele viticole de la marginea localităților Prundu și Greaca. După traversarea acestei zone și parcurgerea unei mici bucle pe circuitul de motocros, este atacată ultima porțiune dinaintea liniei de sosire ce conține și o cățărare având lungimea de aproximativ 500 de metri și o pantă medie 10%”, se precizează pe site-ul organizatorului, Riders Club.

usorSunt două trasee pe care se desfășoară competiția: Traseul Scurt (15km) este destinat copiilor – curse Competitive: Masculin/Feminin 6-9 ani, Masculin/Feminin 10-13 ani – și însoțitorilor acestora cât și riderilor începători, de nivel 4, care se află la prima participare sau nu au rezistența fizică necesară pentru a termina traseul Standard, sub forma unei curse de Agrement. Toți participanții vor face o singură tură de traseu.

standardPe cel de-al doilea traseu, Traseul Standard (45 km) vor intra concurenții, organizați pe categorii de vârstă și sex, pentru fiecare nivel competițional în parte (2, 3 și 4): 14-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, peste 50 ani. Riderii de nivel 1 au posibilitatea de a participa la următoarele curse Competitive: Masculin – peste 20 ani, Masculin – 14-19 ani, Feminin – peste 14 ani. Toți participanții vor face o singură tură de traseu.

La evenimentul de la Prundu și-au anunțat prezența peste 700 de concurenți, pentru ambele tipuri de competiție (Traseul Scurt sau Standard).

DSC_0397La rândul său, primarul comunei Prundu, Cătălin Corbea, declara, pentru giurgiu-net.ro: „Avem ocazia să organizăm un altfel de eveniment care, pe lângă beneficiile pentru sănătate, vom avea parte și de promovarea comunei noastre, a zonei, care, de ce să nu recunoaștem, are ce arăta. Nu neglijăm nici beneficiile aduse de sport asupra sănătății, atât a copiilor noștri, cât și a noastră, a adulților. Și, nu în ultimul rând, acțiunea de sâmbătă se dorește a fi un motiv în plus ca oamenii să petreacă o zi în mijlocul naturii, într-o acțiune care, așa cum se obișnuiește la noi, în Prundu, este reușită. Astfel, ne gândim ca acest eveniment să devină o obișnuință pentru comuna noastră!”, a mai precizat Cătălin Corbea.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.