Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Mihaela Raţă, a făcut această declaraţie, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Vreau să lămurim pe cifre şi problema sumelor alocate de către Consiliul Judeţean Giurgiu pentru unitatea noastră medicală. Astfel, a fost alocată suma de 1.350.000 de lei pentru secţiunea de funcţionare şi 3.564.000 de lei pentru secţiunea de dezvoltare. Din banii alocaţi de către Consiliul Judeţean au fost achiziţionate 2 ventilatoare transport, 6 ventilatoare staţionare, aparat detecţie coronavirus, aparat anestezie, RX mobil, 6 paturi radiotransparente, 20 de paturi normale, 1 EKG, sistem de intubare dificilă, două monitoare funcţii vitale. Cu banii pentru funcţionare am achiziţionat echipamente de protecţie pentru cadrele medicale şi dezinfectanţi. Fără sprijinul financiar acordat de Consiliul Judeţean Giurgiu, activitatea noastră ar fi fost grav periclitată”, a spus managerul SJU Giurgiu.

Întrebată dacă Guvernul a sprijinit în vreun fel unitatea de la Giurgiu, Mihaela Raţă a spus că există, într-adevăr, două programe naţionale în care este prins şi Spitalul Giurgiu. Prin acestea, sunt oferite sume(infime, după cum a spus managerul) pentru secţia de ATI, respectiv Boli Infecţioase. “Fondurile pentru secţia de ATI le puteam folosi dacă aveam pacienţi bolnavi de COVID-19 internaţi acolo. Nu am avut. Suma pe care o puteam accesa era de 82.000 de lei, nesemnificativă, în opinia mea. Pe Boli Infecţioase ne-am încadrat pentru primirea unor bani, adică 130.000 de lei din 257.000, alocaţi”, a spus Mihaela Raţă.

Ca să fie mai clar, CJ Giurgiu a alocat 48 de miliarde de lei vechi, iar Guvernul, în “mărinimia” sa, le-a oferit celor de la SJu Giurgiu undeva la vreo 3 miliarde de lei vechi, iar unii nici nu pot fi accesaţi…

În afară de aceste programe, SJU Giurgiu nu a primit altceva de la Ministerul Sănătăţii, cu excepţia a 100 de măşti şi 10 cutii de medicamente…, nici măcar stimulentele pentru medici nu au fost plătite, până în acest moment.

Mihaela Raţă a vorbit şi despre donaţiile primite de la persoane fizice sau firme. “Au fost donaţii în valoare de 1.630.000 de lei din care am achiziţionat materiale sanitare, dezinfectanţi, materiale de protecţie şi alte echipamente, targă hidraulică, două sisteme de filtrare a aerului, compresor ventilator, tuneluri dezinfectante, compresor ventilator, aparat dializă acută. Mobilizarea giurgiuvenilor cu suflet mare, atât persoane fizice, cât şi societăţi comerciale, a depăşit aşteptările noastre. Giurgiuvenii au dovedit încă o dată că sunt oameni cu spirit civic, implicaţi în viaţa comunităţii locale, sensibili şi empatici la nevoile semenilor noştri. Le mulţumim pe această cale!(…) Alături de noi am avut şi Filiala Giurgiu a Crucii Roşii, care a venit cu numeroase donaţii!”, a subliniat Mihaela Raţă.

În aceste condiţii, vă întrebăm pe voi, cititorii noştri, cei care postează aşa ceva(vezi mai jos!) ce probleme credeţi că au, de sănătate sau de ipocrizie şi disperare politică? Postarea a fost făcută în urmă cu 9 ore.

1 COMENTARIU

  1. […] Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Mihaela Raţă, a făcut această declaraţie, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă. “Vreau să lămurim pe cifre şi problema sumelor alocate de către Consiliul Judeţean Giurgiu pentru unitatea noastră medicală. Astfel, a fost alocată suma de 1.350.000 de lei pentru secţiunea de funcţionare şi 3.564.000 de lei pentru […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Managerul Spitalului Judeţean Giurgiu: “Fără sprijinul financiar acordat de Consiliul Judeţean… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.