Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut această afirmaţie luni, 6 februarie, după şedinţa parlamentarilor social-democraţi.

 „Guvernul a fost ales legitim şi trebuie să guverneze în continuare. Guvernul nu are de ce să demisioneze. După ce pică moţiunea de cenzură, premierul şi ministrul Justiţiei vor avea o discuţie şi premierul va lua o decizie(…). Pe marginea acestor Coduri trebuie să înceapă şi analiză serioasă, chiar sub egida Academiei. Pentru că mulţi îşi pun problema dacă aceste Coduri sunt în regulă.

Codurile penale atunci când au fost făcute au fost făcute în grabă. Numai o dezbatere de genul ăsta, înainte de a se iniţia în Parlament, ne poate ajuta. Problemele sunt mult mai serioase cu aceste coduri, pe care toată lumea le vrea constitutionale (…) Nu cred că strică cuiva o analiză şi o dezbatare serioasă, sigur, cu argumente, nu cu ţipete. Creşte nervozitatea în rândul membrilor şi simpatizanţilor PSD.

După ce ordonanţa a fost abrogată şi protestele continuă înseamnă că asistăm la un protest politic, după alegerile care au fost desfăşurate în mod corect (…) În continuare, fac apel la calm. Ce îmi era teamă s-a întâmplat: aseară, un grup de oameni nemulţumiţi s-au strâns la Palatul Cotroceni. Teama mea este că acolo va fi un bulgăre de zăpadă. Vreau să facem tot posibilul să nu escaladeze acest conflict în stradă pentru că nu are nimeni de câştigat”, a afirmat Liviu Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.