Preşedintele interimar al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a prezentat recent, într-o conferinţă de presă, principalele direcţii de acţiune ale PSD pe termen scurt şi mediu, afirmând că trebuie gândit un nou proiect politic pentru societate, scrie pe site-ul www.psd.ro, fiind vorba despre un articol Agerpres.

Vom gândi un nou proiect politic, un nou proiect pentru societate, vom deschide partidul la o dezbatere despre modernizarea stângii, a societăţii româneşti şi pentru aceasta vom aduce alături de partid intelectuali de stânga, chiar dacă uneori ne critică. Există atât de mulţi oameni de valoare în România, care vor să-şi aducă aportul la construcţia unui proiect de societate şi care, din păcate, nu au unde să se exprime”, a declarat Liviu Dragnea.

Acesta a adăugat că PSD va contribui activ la realizarea unui climat politic în România, diferit de ce a fost până acum, care să fie caracterizat de un dialog constructiv atât între partidele politice, cât şi între Preşedinţie, Parlament şi Guvern.

„Şi asta, pentru a realiza împreună marile proiecte de ţară”, a subliniat Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, va fi acordată o atenţie deosebită stimulării tinerilor pentru a se implica în politică şi în viaţa de partid, fie ca membri, fie ca simpatizanţi.

„Vom instituţionaliza în mod foarte clar calitatea de simpatizant, pentru că sunt mulţi tineri care vor să susţină acest partid, dar care nu ţin neapărat să se înregimenteze politic. De asemenea, trebuie să pregătim o nouă generaţie de lideri tineri, o generaţie care să vină după generaţia de succes reprezentată de Victor Ponta şi vom genera şi intensifica dezbateri cu tineri şi despre tineri, mai ales în mediul online”, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele interimar al PSD a anunţat că vor fi reactivate cluburile social-democrate din ţară, în special în jurul tinerilor şi nu numai.

Referindu-se la relaţia dintre miniştri şi grupurile parlamentare ale PSD, el a spus că această comunicare va funcţiona mai bine.

„Miniştrii vor comunica mai bine şi mai des cu grupurile noastre din Parlament, pentru ca deputaţii şi senatorii din PSD să fie informaţi în mod continuu despre acţiunile guvernamentale ale acestora şi pentru ca prim-ministrul să fie informat mult mai bine despre punctele de vedere şi părerile parlamentarilor care susţin Guvernul. Vom realiza o Carte Albă a guvernării, prin care toţi cetăţenii României să fie informaţi de toate realizările Guvernului condus de Victor Ponta”, a menţionat Liviu Dragnea.

Cât priveşte comunicarea internă, el a spus că va fi reluat sistemul de videoconferinţe cu filialele din ţară. „Pentru că îl consider un mod eficient de comunicare internă, prin care şi noi de la centru putem afla toate problemele cu care se confruntă membrii noştri, dar şi membrii noştri pot afla în timp real despre intenţiile noastre de la centru, precum şi despre deciziile pe care urmează să le luăm ca partid politic. De asemenea, se vor transmite mesaje, aproape zilnic, către toţi membrii de partid pentru a fi informaţi atât despre acţiunile Guvernului, cât şi despre acţiunile politice ale partidului”, a spus preşedintele interimar al PSD.

În context, el a precizat că va fi realizat un newsletter săptămânal, online, care va cuprinde informaţii de interes pentru partid şi care va crea posibilitatea ca toţi membrii formaţiunii care îl vor citi să posteze comentarii şi propuneri la informaţiile ce vor fi cuprinse în acesta.

Referitor la gestiunea carierei, Liviu Dragnea a anunţat că va fi înfiinţat un departament de resurse umane care va gestiona o bază de date complexă, ce va cuprinde o fişă pentru fiecare membru de partid, din care să reiasă în special pregătirea profesională, competenţele acestuia, abilităţile de comunicare şi de organizare, „pentru ca atunci când partidul va fi pus în situaţia să susţină, într-o funcţie, indiferent de la ce nivel, un membru de partid, să aibă garanţia că îl alege pe cel mai bun”.

Despre Institutul Social Democrat „Ovidiu Şincai”, Dragnea a subliniat că acesta este partenerul „tradiţional, instituţional şi natural al PSD, un partener solid şi solidar în eforturile de reconstrucţie, reformare şi profesionalizare” a partidului.

„Candidaţii PSD, de exemplu, pentru alegerile locale şi parlamentare de anul viitor vor urma sesiuni de informare şi pregătire, organizate de ISD, cu sprijinul şi deschiderea partenerilor noştri internaţionali”, a susţinut Dragnea, menţionând că, în perioada următoare, împreună cu Institutul, va lucra pentru consolidarea ideologică a partidului şi o mai bună conectare la realităţile societăţii româneşti.

AGERPRES

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.