Zeci de tineri au participat vineri, 20 ianuarie, la şedinţa biroului politic al Ligii Elevilor Social-Democraţi(LESD) Giurgiu şi au ales noua conducere a structurii.

La eveniment au fost prezenţi liderii de la TSD, organizaţia judeţeană şi municipală, Dragoş Udvuleanu, respectiv Ionuţ Barbu.

Dragoş Udvuleanu le-a vorbit mai tinerilor săi colegi despre nevoia de implicare a tinerilor în politică.

“Dacă vrem să contribuim la schimbarea acestei clase politice, trebuie să ne implicăm în schimbarea mentalităților, în principal, trebuie să o și facem. Această ligă a fost concepută că un loc de formare a deprinderilor moral-politice și civice necesare oricărui viitor lider politic. Pe această cale țin să îi mulțumesc fostului președinte al PSD Giurgiu, actual președinte executiv al Partidului Social Democrat, Niculae Bădălău, pentru sprijinul și încrederea pe care o acordă tinerilor. Rezultatele noastre la nivel de județ, în decursul ultimelor alegeri, au spus multe despre implicarea tuturor membrilor din organizație, care au făcut ca PSD Giurgiu să fie pe primul loc”, a subliniat Udvuleanu.

Şi liderul tinerilor social-democraţi din municipiu, Ionuţ Barbu, a spus că este bucuros să vadă atât de tineri prezenţi la şedinţa menţionată.

“Vă spun bine ați venit și sunt convins că în viitor ajutorul vostru va fi unul extrem de important. Cred că prima bătălie în care ne veți fi alături va fi chiar peste doi ani, cu ocazia alegerilor europarlamentare. Sper ca din rândul vostru să vină cei care ne vor luă locul peste câțiva ani, pentru că, în urmă cu 10-15 ani, și noi eram unde sunteți voi acum!”, a zis Ionuţ Barbu.

Tinerii din LESD Giurgiu şi-au votat în unanimitate viitorul lider, adică pe Andrei-Cristian Constantin, elev al Colegiului Naţional “Ion Maiorescu”. Vicepreşedinţi vor fi Alexandru- Florin Zmeu și Minodora Botez. “Departamentele vor fi coordonate de către Tănase Despina, Burlea Georgiană, Tigarta Răzvan și Fieraru Claudiu.  De asemenea, pentru o bună organizare, LESD Giurgiu a propus și coordonatori pe licee: Vasilache Radu, Bisa Alexandra, Toma Predă Andrada, Niculescu Malin”, anunţă reprezentanţii LESD.

,, Mă bucur că fac parte din acest minunat colectiv. Asta îmi și doresc: să putem face diferența! Sunt onorat pentru încrederea acordată în alegerea în funcția de președinte al LESD Giurgiu. Este, desigur, o funcție care mă determină să mă implic, vreau să ne facem cunoscuți, să ne promovăm următoarele acțiuni”, a subliniat Andrei Constantin.

Liga Elevilor Social-Democrați se adresează tinerilor membri simpatizanți activi, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani – împliniți –, și nu inseamnă neapărat implicare în politică. Este, de fapt, o punte între organizația PSD – propriu-zisă și ținerii care, astfel, au posibilitatea de a-și exprima, mai ușor, nevoile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.