Peste 70 de jandarmi vor acţiona zilnic, în perioada 31 decembrie 2017 – 03 ianuarie 2018 pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică astfel încât giurgiuvenii să petreacă sfârșitul de an în linişte. Jandarmii vor fi angrenaţi şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională.  

Pentru siguranța giurgiuvenilor, patrulele de ordine publică vor acţiona independent și în sistem integrat cu dispozitive adaptate nevoilor operative și vor avea în vedere prevenirea infracţiunilor stradale și descurajarea faptelor ilegale.

Jandarmii vor fi prezenți în stradă, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, în municipiul Giurgiu și în localităţile în care Jandarmeria are subunităţi dislocate: Mihăileşti, Bolintin Vale, Roata de Jos, Singureni şi Clejani.

În prima zi a anului, între orele 09.00-12.00, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul slujbelor reglioase oficiate cu prilejul sărbătoririi Sfântului Vasile cel Mare, în următoarele lăcașuri de cult: Catedrala Adormirea Maicii Domnului” și Schitul “Sfântul Nicolae” din municipiul Giurgiu, Schitul din localitatea Letca Nouă și Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din orașul Bolintin Vale. Misiunea acestora este de a asigura protecția participanților și desfășurarea manifestărilor în condiții de siguranță.

Jandarmeria Giurgiu recomandă celor care vor participa la slujbele religioase să respecte indicaţiile jandarmilor, să acorde atenţie modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică dacă observă persoane cu un comportament antisocial.

Totodată, Jandarmeria face următoarele recomandări:

  • persoanele care participă la evenimente să manifeste răbdare și moderație, să evite implicarea în conflicte de orice natură;
  • în această perioadă, părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție copiii pentru a preveni eventualele accidente survenite în urma folosirii obiectelor de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice;
  • ori de câte ori sesizează fapte ce pot afecta siguranţa publică, cetăţenii sunt sfătuiți să apeleze, în caz de urgenţă, numărul unic 112 sau să se adreseze cu încredere celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică.

 

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul- Jandarmeria Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.