Pompierii giurgiuveni au transmis un comunicat de presă în care prezintă, pe larg, toate intervenţiile desfăşurate în perioada 21-25 iulie.

 Astfel, au fost înregistrate 41 de intervenții ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost: hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.

De asemenea, pompierii au avut următoarele misiuni:

„- 1 intervenție pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii unui accident rutier- localitatea Brăniștari;

– 7 intervenții pentru limitarea, propagarea și stingerea unor incendii de vegetație uscată;

– 1 intervenție pentru degajarea unui arbore căzut pe un autoturism- municipiul Giurgiu;

– 1 intervenție pentru limitarea, propagarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism- municipiul Giurgiu;

– 1 intervenție pentru limitarea, propagarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință- localitatea Vedea;

– 1 intervenție pentru limitarea, propagarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism pe autostrada A1;

– 1 intervenție pentru asigurarea măsurilor PSI- scurtcircuit stâlp electric- municipiul Giurgiu;

– 1 intervenție- sprijin SAJ – municipiul Giurgiu;

– 1 intervenție- salvări animale- localitatea Hulubești;

– 1 intervenție pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii unui accident rutier- localitatea Stâlpu;

– 1 intervenție pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii unui accident rutier- localitatea Uzunu;

– 1 intervenție pentru limitarea, propagarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință- localitatea Bâcu;

– 1 intervenție incendiu auto și lan de grâu- localitatea Vărăști;

– 1 intervenție- salvări animale- municipiul Giurgiu;

– 1 intervenție- sprijin SAJ – municipiul Giurgiu;

– 1 intervenție pentru limitarea, propagarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință- localitatea Letca Nouă.

În data de 21.07.2017, ora 13:50, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Brăniștari pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii unui accident rutier. La locul intervenţiei s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă aparţinând Punctului de Lucru Călugăreni.După executarea recunoașterii, echipajul de pompieri a acționat pentru îndepărtarea resturilor de pe carosabil.

În perioada 21-25.07.2017, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui număr de șapte incendii de vegetație uscată atât în localitățile Roata de Jos, Crânguri,Valea Plopilor, Izvoru, Gostinari, cât și în municipiul Giurgiu.

În data de 21.07.2017, ora 21:02, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în  municipiul Giurgiu pentru degajarea unui arbore căzut pe autoturism. La locul intervenţiei s-au deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă și o autospecială de salvări de la înălțime aparținând Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru tăierea arborelui și îndepărtarea acestuia de pe autoturism.

În data de 22.07.2017, ora 03:35, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în  municipiul Giurgiu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. La locul intervenţiei s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă aparținând Detașamentului de pompieri Giurgiu. După executarea recunoașterii, echipajul de pompieri a acționat pentru stingerea incendiului în urma căruia a ars compartimentul motor al autoturismului. Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.

În data de 22.07.2017, ora 01:33, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în  localitatea Vedea  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul intervenţiei s-au deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă și o autocisternă aparținând Detașamentului de pompieri Giurgiu. După executarea recunoașterii, pompierii au acționat pentru stingerea incendiului în urma căruia au ars mobilierul și articolele textile din casă, precum și vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 20 mp. Cauza probabilă a producerii incendiului: foc deschis.

În data de 22.07.2017, ora 14:05,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină pe autostrada A1 pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. La locul intervenţiei s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă aparținând Detașamentului de pompieri Bolintin Deal. După executarea recunoașterii, echipajul de pompieri a acționat pentru stingerea incendiului în urma căruia a ars în totalitate autoturismul. Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.

În data de 22.07.2017, ora 13:58,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în  municipiul Giurgiu pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii unui scurtcircuit la un stâlp electric. La locul intervenţiei s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă aparținând Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au asigurat măsurile PSI până la sosirea unui echipaj din cadrul companiei furnizoare de electricitate.

În data de 23.07.2017, ora 00:58,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în  municipiul Giurgiu pentru transportul unei persoane supraponderale dintr-o locomotivă la ambulanța SAJ.

În data de 23.07.2017, ora 07:20,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în  localitatea Hulubești pentru salvarea unui animal căzut într-o fosă septică. La locul intervenţiei s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă aparţinând  Punctului de Lucru Călugăreni.  Pompierii au scos animalul (vaca) în condiții bune din fosa septică de aproximativ 4 metri adâncime.

În data de 23.07.2017, ora 13:21,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Stâlpu pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii unui accident rutier.  La locul intervenţiei s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă aparţinând Gărzii de Interevenție Mihăilești.După executarea recunoașterii, echipajul de pompieri a acționat pentru sablarea carosabilului, îndepărtarea materialelor plastice, a uleiului și a antigelului de la autoturismele avariate.

În data de 23.07.2017, ora 02:50,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Uzunu pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii unui accident rutier. Un autotren a intrat într-un parapet rupând o traversă  de semnalizare a trecerii de pietoni, aceasta blocând sensul de mers spre Giurgiu. La locul intervenţiei s-au deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă și  o autospecială de primă intervenție și comandă aparţinând  Punctului de Lucru Călugăreni.După executarea recunoașterii, echipajul de pompieri a acționat pentru sablarea carosabilului.

În data de 24.07.2017, ora 14:30,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în  localitatea Bâcu  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul intervenţiei s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD aparținând Detașamentului de pompieri Bolintin Deal. După executarea recunoașterii, pompierii au acționat pentru stingerea incendiului în urma căruia au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 75 mp, mobilier, haine și electrocasnice. Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.

În data de 24.07.2017, ora 13:05,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Vărăști pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. La locul intervenţiei s-au deplasat trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă aparținând Gărzii de Intervenție Colibași și Punctului de Lucru Greaca. După executarea recunoașterii, pompierii au acționat pentru stingerea incendiului în urma căruia a ars în întregime un autoturism, o cultură de grâu de aproximativ 20 ha și 10 ha de miriște. Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.

În data de 24.07.2017, ora 09:10,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în  municipiul Giurgiu pentru punerea în cuib a unui pui de barză.

În data de 24.07.2017, ora 12:41,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru transportul unei persoane supraponderale la ambulanța SAJ.

În data de 24.07.2017, ora 18:01,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în  localitatea Letca Nouă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul intervenţiei s-au deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD aparținând Gărzii de Intervenție Mihăilești. După executarea recunoașterii, echipajele de pompieri au acționat pentrulimitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 30 mp, mobilier, haine, electrocasnice și documente. Cauza probabilă a producerii incendiului: efect termic al unei substranțe incendiate.

De asemenea, echipajele subunităților din cadrul I.S.U.“Vlașca” Giurgiu au efectuat40 recunoașteri având ca scop pregătirea personalului în vederea cunoașterii riscurilor asociate  obiectivelor din raioanele de intervenție, precum și educarea și instruirea utilizatorilor asupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență. ISU Giurgiu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.