Comunicat de presă ISU Giurgiu

„În perioada 10.03.2017 – 13.03.2017, subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu au intervenit la 31 situații de urgență, astfel:

– 26 intervenții ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost: hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.

− 1 intervenție pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu la o locuință – municipiul Giurgiu;

− 1 intervenție pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii unui accident rutier – municipiul Giurgiu;

− 1 misiune asigurare măsuri PSI meci de fotbal pe Stadionul Marin Anastasovici – municipiul Giurgiu;

− 1 misiune pirotehnică – comuna Mihai Bravu;

− 1 intervenție pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu la o locuință – localitatea Cucuruzu.

În data de 10.03.2017, ora 09:02, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în municipiul Giurgiu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului de pompieri Giurgiu. După executarea recunoașterii, echipajele de pompieri au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars: mobilierul aferent bucătăriei, materiale de construcție, marfă din gestiunea magazinului de la NUMĂR UNIC PENTRU APELURI DE URGENŢĂ 112 parterul casei și două uși din lemn. Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric.

În data de 11.03.2017, ora 12:11, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în municipiul Giurgiu pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii unui accident rutier. La locul solicitării s-au deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. După executarea recunoașterii, pompierii au acționat pentru descarcerarea unei persoane de sex feminin și sablarea părții carosabile.

În data de 12.03.2017, ora 18:42, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Cucuruzu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă aparținând Detașamentului de Pompieri Giurgiu.

După executarea recunoașterii, pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars: astereala din lemn a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 40 mp, materialul lemnos din care era confecționat tavanul bucătăriei pe o suprafață de aproximativ 20 mp, materiale textile și mobilierul din lemn. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum defect.

De asemenea, echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu au executat 27 recunoașteri în teren având ca scop pregătirea personalului în vederea cunoașterii riscurilor asociate obiectivelor din raioanele de intervenție, precum și educarea și instruirea utilizatorilor asupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.