S-a lansat cu surle și trâmbițe, citindu-și „speach”-ul de pe promptere…Dumnezeule, bine că nu s-a luat curentul în momentul discursurilor! A continuat prin a recunoaște, într-un moment de sinceritate, că el este un „politruc”, l-a confundat pe Spiru Haret cu Dimitrie Bolintineanu într-o dezbatere despre educație, a demonstrat (și nu o singură dată) că nu prea are habar de Constituția României. Da, doamnelor și domnilor, vorbim despre candidatul ACL pentru scaunul suprem de la Cotroceni, nimeni altul decât…Klaaaaus Iohaaaaniiiisss! (dacă ar fi să îl parafrazăm pe colegul său de partid, Ludovic Orban).

După toate astea, Iohannis (sau stafful său), a comis-o din nou: a confundat data la care se sărbătorește Ziua Mondială a Holocaustului. În mod normal, evenimentul are loc pe data de 9 octombrie…doar că, în cazul candidatului ACL, se discută de o altă zi: 8 octombrie.

Pe pagina de Facebook a lui Iohannis a apărut, cu câteva ore în urmă, un mesaj, descoperit și mai apoi făcut cunoscut de către cei de la PS News: “Aducem astăzi un pios omagiu victimelor Holocaustului din România, fiilor acestei națiuni care au pierit în una dintre cele mai mari tragedii ale secolului XX. La mai bine de 70 de ani de la această catastrofă umană, suntem chemați să comemorăm o zi care a devenit, în timp, una dedicată memoriei suferinței, o rană deschisă care nu se va închide probabil niciodată”.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.