Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a vorbit, astăzi, în conferinţă de presă şi despre acţiunile derulate de Corpul de Control al ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan, privind lucrările finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

“Sunt controale normale, având în vedere sumele investite, însă, mi-aş dori să intre în calcul şi comunele cu primari PNL, Gogoşari, Bolintin Deal(…). Primul judeţ unde au început aceste controale este Giurgiu şi au început chiar cu Consiliul Judeţean. Le-am arătat întreaga noastră disponibilitate, am prezentat toate documentele şi i-am invitat să meargă pe fiecare drum în parte, reabilitat cu fonduri guvernamentale. Ministrul Grindă se laudă cu aceste controale, dar nu spune şi că au găsit lucrări impecabile, că, în afară de un singur aliniament care nu e drept, nu au fost probleme. Aceste lucruri sunt şi în procesul verbal întocmit de cei din Corpul de Control. Totuşi, nu cred că este normal ca doar judeţele unde PSD a câştigat ultimele alegeri să fie verificate, iar ministrul Grindă chiar nu este în măsură să vorbească de “borcanul cu miere”, având în vedere că el este plin de miere până la coate”, a declarat Mina.

Preşedintele CJ Giurgiu a spus şi că, evident, aceste controale se vor a fi un instrument de presiune asupra primarilor. “Este chiar un instrument de ameninţare şi şantaj, poate-poate primarii fac pasul către PNL. Sunt hărţuiţi non-stop, dar ei nu vor ceda şi trebuie să ştie că suntem alături de ei şi îi vom sprijini întotdeauna!”, a subliniat Mina.

Pe de altă parte, el a precizat că, din necunoaştere sau exces de zel, Corpul de Control al ministrului Ştefan a fost trimis şi în comune unde nu există proiecte pe PNDL.

“S-au dus, de exemplu, la Prundu. Acolo, primarul Corbea a reuşit să implementeze proiecte prin alte surse de finanţare, nu PNDL. La centru li se dă din teritoriu o listă cu cine să fie controlat, dar îi rog pe colegii de la PNL Giurgiu să mă caute, că le spun eu în ce comune avem proiecte pe PNDL, ca să nu se mai facă de râs!”, a zis preşedintele Mina.

La rândul său, primarul comunei Ghimpaţi, Constantin Cărăpănceanu, a declarat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că din cauza acestor controale, sunt blocate plăţile către firme şi, astfel, sunt blocate şi investiţiile realizate de către acestea.

“Nu primarul suferă, ei trebuie să înţeleagă faptul că cetăţenii suferă. Firmele, în momentul acesta, nu mai pot lucra, nu au bani să-şi plătească muncitorii. S-au blocat investiţiile, pentru că sunt situaţii în care Ministerul Dezvoltării nu mai decontează sumele din contracte!”, a spus Cărăpănceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.