După 25 de săptămâni de la un mesaj al Primăriei Giurgiu, postat pe Facebook, postarea cu pricina revine în prim plan, potrivit unui algoritm specific reţelei de socialiare. Sau, poate, pur şi simplu, comentariul primarului Nicolae Barbu(vezi mai jos) a reactivat-o intenţionat.

Pornind de la aceste acuzaţii, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean(IŞJ) Giurgiu, Mirela Delea, a făcut, astăzi, 5 iulie, o declaraţie de presă, demontând, cu documente, toate afirmaţiile primarului de Giurgiu.

În acest articol, vom prezenta doar declaraţiile Mirelei Delea privind bazinul de înot, urmând ca, în perioada următoare, să citiţi şi despre celelalalte subiecte, la fel de importante.

Astfel, inspectorul general Mirela Delea a arătat că: dacă dl. primar tăcea…

„Întreaga procedură de aprobare a dării în administrare a bazinului de înot didactic a pornit greşit!”, a spus Delea.

Totul a început cu o Hotărâre a Consiliului Local din 31 ianuarie 2019, prin care „se aprobă transmiterea în administrare către Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu, prin Liceul Teoretic Tudor Vianu” a obiectivului de investiţii menţionat, situat în zona de agrement Steaua Dunării.

dav
dav

Toate bune şi frumoase, doar că nimeni nu ştia nimic despre această „transmitere”. Proiectul de hotărâre a fost întocmit, susţine Mirela Delea pe baza documentelor, fără a fi cerută măcar părerea Liceului Vianu.

„În plus, nu există nicio hotărâre a Consiliului de Administraţie a IŞJ în acest caz! Trebuie avut în vedere faptul că planul de şcolarizare aprobat deja pentru 2019-2020 nu prevede profil sportiv la unitatea de învăţământ menţionată”, a declarat şeful IŞJ Giurgiu.

Delea a spus că, după HCL-ul respectiv, Liceul Vianu ar fi fost înştiinţat abia în 14 februarie 2019 despre „transmiterea bazinului de înot”.

În data de 11 martie, conducerea Liceului Vianu transmitea Inspectoratului Şcolar o adresă(vezi mai jos), semnată de director, la vremea aceea, Simedre Daniela, prin intermediul căreia unitatea de învăţământ solicită aprobarea pentru înfiinţarea a trei noi posturi.

dav

 „Pe 18 martie, în cadrul Consiliului de Administraţie a IŞJ, au fost la diverse, subliniez, la diverse, discuţii despre transferul unui post de îngrijitor către Liceul Tudor Vianu. Nu s-a precizat motivul, nu a pronunţat nimeni cuvântul bazin,nu s-a discutat absolut nimic despre preluarea în administrare a bazinului de înot”, a subliniat Mirela Delea.

….

„Această cerere şi-o asumă doamna Simedre. Mai apoi, pe 21 martie, Liceul Vianu informează că se suplimentează cu o normă numărul de personal nedidactic. În data de 09 aprilie, Liceul Tudor Vianu hotărăşte să nu preia acest bazin de înot, chiar în urma unor declaraţii ale lui Nicolae Barbu potrivit cărora ar exista nişte probleme”, spune Delea.

Conducerea Vianu solicită, astfel, IŞJ să refuze preluarea acestui bazin, principalul motiv, logic, de altfel, fiind acela că planul de şcolarizare, repetăm, nu prevede alocarea resursei umane necesare desfăşurării activităţii specifice unui bazin de înot didactic acolo.

Inspectoratul Şcolar Giurgiu, a mai spus Mirela Delea, a primit pe 1 iulie o adresă de la Primărie, prin care conducerii IŞJ i se solicită să precizeze instituţia de învăţământ propusă pentru preluarea administrării investiţiei respective. „În Consiliul de Administraţie, pe 2 iulie, am discutat această problemă, am hotărât să amânăm luarea vreunei decizii, pentru că dorim să avem un punct de vedere al tuturor unităţilor de învăţământ din municipiul Giurgiu. Noi nu putem să impunem vreunei şcoli să preia bazinul şi facem, astfel, o analiză în acest caz. Nu putem obliga pe nimeni”, a mai declarat Mirela Delea.

dav

Şeful IŞJ Giurgiu a precizat şi că mai există o problemă, aceea că avem doar trei instructori de nataţie în Giurgiu.

Şi acum, ca un rezumat: Primăria adoptă o Hotărâre, fără să aibă vreo solicitare de la Liceul Vianu de a-i da în administrare bazinul de înot. Fără măcar să întrebe dacă-l vrea. Surse din Liceu ne-au informat că nimeni nu ştia absolut nimic de Hotărârea cu pricina, înainte să fie adoptată.

Devine evident „cât de bine” se pricepe la sistemul de învăţământ cel care a venit cu ideea asta, nu?

Sigur, cel mai simplu este, acum, să pasezi pisica moartă în curtea IŞJ, să strigi pe Facebook că e politizare şi că nu ştiu cine nu vrea bazinul, decât să recunoşti, barbuteşte, bărbăteşte, pardon, că nu ai dreptate. Ca să nu menţionăm incompetenţa…

În articole viitoare, vă vom prezenta informaţii şi documente şi cu privire la scandalul cu microbuzul şcolar pentru Comana, dar şi la acela cu numirile directorilor de şcoli şi inspectorilor de la IŞJ Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.