O idee în premieră la nivel naţional a fost deja pusă în aplicare de către conducerea Direcţiei de Taxe şi Impozite(DTI) Giurgiu. Prin intermediul acesteia, 2 miliarde de lei vechi au intrat la bugetul local, anul trecut, din amenzi plătite de giurgiuveni, chiar dacă au fost amendaţi în alte localităţi decât cea de domiciliu.

La 31 decembrie 2014, erau încasate 26 de miliarde de lei vechi din amenzi rutiere, faţă de 20 de miliarde de lei în 31 decembrie 2013. Vorbim, aşadar, despre 6,8 miliarde în plus, din care 2 miliarde lei vechi au intrat la bugetul local printr-o măsură luată de DTI Giurgiu, ne-a declarat directorul Direcţiei, Laurenţiu Ţintea.

„În septembrie, anul trecut, prin Ordin al ministrului Finanţelor, se stabilea că, acolo unde sunt plătite amenzile de circulaţie, banii rămân acolo unde este achitată amenda. Totuşi, în baza legii, am reuşit încheierea de parteneriate cu 3 operatori de terminale self-service şi suntem în discuţii cu mai multe bănci şi operatori de telefonie mobilă, astfel încât, dacă giurgiuvenii aflaţi în oricare altă localitate din ţară plătesc la acestea(deocamdată la operatorii de terminale, n.r.), banii ajung automat la Giurgiu”, a precizat Laurenţiu Ţintea.

Directorul DTI Giurgiu ne-a mai spus că, lunar, instituţia pe care o conduce ar trebui să încaseze 4 miliarde de lei vechi din amenzi de circulaţie. Numai din 2014, DTI are de recuperat 60 miliarde lei vechi din sancţiuni înregistrate de şoferi pentru abateri la regimul rutier, pe drumurile din municipiul Giurgiu.

„Gradul de încasare a banilor din amenzi a continuat să crească, anual, aşa că, de la puţin peste un miliard încasat lunar, în 2012, acum reuşim chiar să recuperăm 2,5 miliarde de lei vechi, în fiecare lună”, ne-a mai spus Laurenţiu Ţintea.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.