Consiliul Judeţean Giurgiu lansează Concursul de piese de teatru într-un act pe teme anticorupție „Curat murdar, coane Fănică”.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 583/2016 a fost aprobată Strategia naţională anticorupţie pe perioada 2016-2020,  seturile de indicatori de performanţă,  riscurile asociate obiectivelor şi măsurilor din strategie şi sursele de verificare,  inventarul măsurilor de transparenţă instituţională şi de prevenire a corupţiei, indicatorii de evaluare, precum şi standardele de publicare a informaţiilor de interes public. Scopul SNA 2016-2020 este promovarea integrităţii, prin aplicarea riguroasă a cadrului normativ şi instituţional în vederea prevenirii corupţiei în România. Documentul are un caracter multidisciplinar şi este adresat tuturor instituţiilor publice reprezentând puterea executivă, legislativă şi judecătorească, autorităţilor publice locale, mediului de afaceri şi societăţii civile.

       

În vederea implementării Sistemului de management anticorupție la nivelul Consiliului Județean Giurgiu, conform prevederilor  HG nr. 583/2016 privind aprobarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2016-2020, a seturilor de indicatori de performanţă, a riscurilor asociate obiectivelor şi măsurilor din strategie şi a surselor de verificare, a inventarului măsurilor de transparenţă instituţională şi de prevenire a corupţiei, a indicatorilor de evaluare, precum şi a standardelor de publicare a informaţiilor de interes public la un grad sporit de performanță, coroborat cu prevederile Ordinului nr.400/2015 pentru aprobarea Codului controlului intern managerial al entităților publice, cu modificările și completările ulterioare, Consiliul Județean Giurgiu are în implementare Protocolul de colaborare încheiat cu Direcția Generală Anticorupție, în vederea implementării de activități ce au drept obiectiv promovarea unor mesaje cu conținut informativ-preventiv anticorupție și pentru diversificarea canalelor de informare a societății civile.

În conformitate cu graficul de activități agreat, Concursul „Curat murdar, coane Fănică” se adresează tinerilor cu vârsta între 15 și 18 ani împliniți în cursul anului 2018 și este organizat de Consiliul Județean Giurgiu în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție –Serviciul Județeam Anticorupție Giurgiu, Teatrul Tudor Vianu și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu în intervalul 21.03.2018 – 26.11.2018.

Autorii ale căror piese ocupă primele trei locuri vor fi recompensați cu premii și vor primi un permis de acces gratuit, pentru două persoane, la spectacolele jucate la sediu de Teatrul Tudor Vianu.

Piesa desemnată câștigătoare a concursului va fi montată la Teatrul Tudor Vianu cu elevii Școlii de teatru și va fi prezentată în premieră absolută în data de 26 noiembrie 2018.

Regulamentul CONCURSULUI “CURAT MURDAR, COANE FĂNICĂ” PIESE DE TEATRU ÎNTR-UN ACT, PE TEME ANTICORUPȚIE, poate fii consultat pe web-site ul instituțiilor partenere.

Colaborarea de peste un deceniu între Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu și Consiliul Județean Giurgiu reprezintă una dintre bunele practici recunoscute la nivel național, din perspectiva prevenirii și combaterii corupției, bună practică inclusă în Harta interactivă a bunelor  practici identificate în domeniul prevenirii corupției, instrument dezvoltat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. http://www.mdrap.ro/harta-interactiva-

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.