sâmbătă, iulie 20, 2024

Caz de sclavie, în judeţul Giurgiu. Membrii unei familii au sechestrat şi exploatat prin muncă şase persoane

Must Read

Procurorii DIICOT au făcut, marţi, 6 februarie, o percheziţie domiciliară la o familie din judeţul Giurgiu, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane în formă continuată.

“În fapt, s-a reținut că începând cu  anul 2021 și până la data de 06.02.2024 doi suspecți, membrii ai aceleași familii, au recrutat și adăpostit într-o anexă improvizată a  locuinței lor, 6 persoane vătămate pe care le-au  exploatat  prin supunerea la muncă  fizică și  ținerea în stare de sclavie  profitând de imposibilitatea acestora de a se apăra  sau de a-și exprima voința  cauzată de afecțiunile fizice și psihice grave de care sufereau precum și de lipsa mijloacelor de subzistență”, au transmis cei de la DIICOT.

Conform sursei citate, suspecții au reținut documentele persoanelor vătămate pentru a le împiedica să plece și le-au obligat să presteze diferite activități în gospodărie fără a fi remunerate și fără a li se asigura hrana zilnică necesară , un adăpost corespunzător și condiții minime de igienă.  

“Marţi, în urma percheziției domiciliare efectuate la locuința suspecților, două dintre persoanele vătămate au fost găsite adăpostite  în condiții  precare de igienă și având  probleme evidente de sănătate, de natură fizică și psihică.

De asemenea,  au fost descoperite și ridicate înscrisuri de interes pentru cauză (inclusiv acte de identitate ale altor persoane vătămate), precum și alte mijloace de probă”, mai spun procurorii DIICOT.

Audierile s-au desfăşurat la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

„Activitățile judiciare au fost realizate cu sprijinul polițiștilor I.P.J. Giurgiu, precum și al jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au precizat procurorii DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Deputat Marian Mina: „850 de milioane de lei, fonduri suplimentare pentru agricultura naţională”

"850 de milioane de lei, fonduri suplimentare pentru #agricultura naţională. Guvernul condus de social-democratul Marcel Ciolacu a alocat, astăzi, aceşti...

More Articles Like This