luni, aprilie 22, 2024

Un microbuz şcolar zace în curtea Primăriei Giurgiu, în loc să-i fi ajutat pe copiii din Comana să ajungă la şcoală mai uşor. De ce? „Pentru că aşa vrea primarul Barbu!”, spune şeful IŞJ Giurgiu

Must Read

În primăvara acestui an, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, acuza conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean(IŞJ) Giurgiu că ar fi vrut să „şterpelească” un microbuz din curtea Primăriei.

Iată articolul apărut în Opinia Giurgiuveanului:

Vineri, 5 iulie, inspectorul şef al IŞJ Giurgiu, Mirela Delea, a ieşit cu declaraţii pe mai multe subiecte legate de primarul Barbu, după un comentariu postat, cu o zi în urmă, de acesta pe Facebook.

Astfel, după ce ieri, v-am prezentat situaţia reală a bazinului de înot didactic, azi, cu documentele puse la dispoziţie de către Mirela Delea, vă vom relata şi adevărul despre microbuzul cu pricina.

„Aşa cum ştim, o parte dintre microbuzele şcolare ajunse la Giurgiu au fost date prin Ministerul Dezvoltării primăriilor, iar celalaltă parte, unităţilor de învăţământ, prin Ministerul Educaţiei”, aminteşte Mirela Delea.

În ceea ce priveşte microbuzul solicitat de către Primăria Comana pentru transportul elevilor la unităţile şcolare de acolo, şeful IŞJ spune că pe 3 august 2015 este semnat un proces verbal de predare-primire a maşinii respective, între Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul” şi Primăria Giurgiu.

Adică, Primăria îl cedă Seminarului. Documentul este semnat de primar, de părintele director al seminarului etc.

dav
dav

Sincer, povestea ar fi trebuit să se termine aici. Dar, din păcate, şi, probabil, din ambiţia domnului primar, nu s-a terminat. Iar de suferit au doar giurgiuvenii. Fie ei şi din Comana.

Mirela Delea a prezentat ieri inclusiv documentele de identitate ale microbuzului, toate fiind pe numele Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul” Giurgiu.

dav
dav

„Domnule primar, minţiţi! Aceste documente atestă că seminarul are în proprietate acest microbuz. Inspectoratul Şcolar are, conform legii, posibilitatea să transfere un microbuz de la o unitate de învăţământ la alta. În unele situaţii, să ştiţi că un asemenea transfer este făcut printr-un simplu proces verbal de predare-primire între şcoli”, a subliniat Delea.

Apoi, inspectorul şef al IŞJ precizează că, printr-o adresă, din 8 mai 2019, conducerea Seminarului Teologic aduce la cunoştinţa IŞJ că nu are nevoie de acel microbuz. Iată:

dav

„Microbuzul este, însă, în curtea Primăriei. Când am vrut să îl luăm pentru a-l trimite la copiii din Comana, domnul primar a dat ordin clar ca acea maşină să nu iasă din curtea Primăriei Giurgiu…”, a mai spus Mirela Delea.

Aşadar, cu ce drept ţine domnul primar microbuzul acolo? Ce tip de instituţie trebuie să se autosesizeze în acest caz? Ce are domnul primar Barbu împotriva copiilor din Comana? Probabil, nimic cu ei, dar atunci, cu cine? Cu primarul uneia dintre cele mai frumoase şi mai vizitate localităţi din judeţ, Aurel Enache? Sau e doar o ambiţie faţă de conducerea IŞJ, mai precis un „cui” împotriva Mirelei Delea?

Dacă nu există alte motive pe care, oricum, nici din articolul din primăvară nu am aflat, e urât din partea unui edil care se pretinde a fi corect, onest, iubitor de bine şi de oameni, de Dumnezeu şi de poruncile Acestuia…

Nu de alta, dar una dintre dintre porunci este: să nu minţi, vă amintiţi, da?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de vânt, până diseară

Județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt până diseară, la ora 21:00. Astfel,...

More Articles Like This