sâmbătă, iulie 20, 2024

Azi, interzis să faci mâncare sau alte treburi în gospodărie. VEZI AICI de ce!

Must Read

Lumea creştin-ortodoxă o celebrează pe 14 octombrie, pe Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Site-urile de specialitate arată că ne este interzis, azi, să călcăm, să coasem, să facem mâncare sau alte treburi în gospodărie,  dacă vrem să evităm durerile de cap și cele oculare.

Pe de altă parte, conform unei superstiții străvechi, printre bucatele mâncate sau date de pomană NU trebuie să se numere și poamele cu cruce, nucile, castraveții sau pepenele roșu. Pot fi împărţite în schimb mustul și vinul nou, dar și pâine sau lipie.

De precizat este că se fac previziuni ale vremii în funcție de starea vremii în ziua de 14 octombrie, dar și ținând cont de somnul oilor. Dacă oile dorm înghesuite și strânse laolaltă în această zi, ciobanii cred că iarna care va veni va fi una lungă, grea și friguroasă. Dacă în schimb oile dorm risipite, iată un semn că iarna care va veni va fi domoală și blândă.

Se crede, de asemenea, că în apropierea sărbătorii, Sfânta Parascheva se arată în visele multora, uneori pentru alinarea celor bolnavi sau în suferinţe sufleteşti, alteori pentru a-i dojeni pe cei care fac rău.

La Mulţi Ani sărbătoriţilor!

Cu ocazia acestei zile speciale, pe Facebook, personalităţile politice şi nu numai au postat, încă de dimineaţă, urările lor pentru cei care poartă numele Sfintei Cuvioase Parascheva.

„În fiecare an, pe 14 octombrie, credincioşii o sărbătoresc pe Sfânta Parascheva, cunoscută ca fiind protectoarea Moldovei. Cuvioasa Parascheva, făcătoarea de minuni, are o mare influenţă asupra conştiinţei românilor, de aceea vă rog şi pe dumneavoastră să o pomenim şi să o cinstim cum se cuvine”, a scris pe pagina sa senatorul Niculae Bădălău, preşedintele PSD Giurgiu.bada-2-700x357

Şi premierul Victor Ponta a transmis, tot prin intermediul reţelei de socializare menţionate, urările sale către sărbătoriţii zilei: Victor-Ponta” La mulți ani celor care își sărbătoresc onomastica și o zi frumoasă tuturor românilor care își întăresc astăzi credința prin pelerinaj și rugăciune! Mă bucur că putem sărbători Sfânta Cuvioasă Parascheva, protectoarea Moldovei, având certitudinea că în momentele dificile suntem alături de prietenii noștri de peste Prut și îi ajutăm să rămână alături de România pe drumul pro-european. O credință puternică îndeamnă întotdeauna la acțiune și vitalitate, la unitate și solidaritate – iar aici cred că stau cele mai mari resurse spirituale ale poporului român!”

Şi preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a urat La Mulţi Ani românilor care îşi serbează azi, onomastica. dragnea-nu-cred-ca-s-a-mai-vazut-intr-un-stat-democratic-ca-pre-edintele-sa-cheme-la-dezordine-sociala-54985-1” Să îndreptăm cu toții astăzi un gând pios către Cuvioasa Maica Parascheva, ocrotitoarea Iașilor, a Moldovei, dar și a tuturor creștinilor cu inima curată, cea care aduce alinare suferinzilor și bucurie în ochii plânși.  Dincolo de minunile pe care le săvârșește fără încetare, de 374 de ani la Iași, Cuvioasa este și un exemplu de dăruire. Haideți să ne gândim cu toții la ce a spus Sfânta Parascheva: „Cel ce voiește a veni după Mine, să se lepede de sine și să ridice Crucea sa și să urmeze Mie!”

La mulți ani tuturor celor care își serbează azi onomastica și o zi senină pelerinilor care au luat drumul Iașilor întru credință nestrămutată!”, a scris Dragnea pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Deputat Marian Mina: „850 de milioane de lei, fonduri suplimentare pentru agricultura naţională”

"850 de milioane de lei, fonduri suplimentare pentru #agricultura naţională. Guvernul condus de social-democratul Marcel Ciolacu a alocat, astăzi, aceşti...

More Articles Like This