joi, iulie 25, 2024

Şefii PNL central habar n-au ce proiecte sunt în derulare la Giurgiu

Must Read

Pe modelul “Bună seara, Budapesta!”(ştiţi, destui artişti sau oficiali străini au încurcat de-a lungul vremii Bucureştiul cu Capitala Ungariei), secretarul general al PNL central, Marian Petrache,  se apucă să vorbească despre ce proiecte ar face el pentru oamenii de aici, când proiectele respective EXISTĂ deja.

Dintr-o pornire adminstrativă ce, în alte condiţii, ar fi chiar lăudabilă, Petrache s-a apucat să ne certe că de ce n-am… “umblat” pe la Zona Liberă. Că n-a fost pusă în valoare, exploatată, dezvoltată, mă rog, că el are ditamai proiectul inovator la Ilfov, unul intermodal… (în primul rând, domnilor liberali, Zona Liberă a fost la Primărie încă de pe vremea liberalului Lucian Iliescu. Vreo 16 ani, ditamai şeful, parcă, nu? Mai bine lăsaţi-o aşa…)

O-ho-ho-ho, uşurel, domnule liberal, l-a oprit un jurnalist. Avem şi noi unul, e ditamai proiectul şi aici.

A, da?

Eh, lăsaţi, se întâmplă la case şi mai mari.

Sigur, cum a punctat acelaşi jurnalist, colegii locali ai domnului Petrache ar fi trebuit să-l informeze. Dar cum pentru că… strict politică şi strict ambiţii, s-au uitat în alte direcţii şi subiectul a fost repede schimbat. Jenant.

Revenind, la Zona Liberă Giurgiu este în derulare a doua etapă dintr-un amplu proiect european ce vizează construirea unei hale trimodale iar, după realizarea acesteia, Giurgiu va deveni al doilea oraş din Europa care are o asemenea investiţie.

Hala trimodală este, aşadar, o încăpere acoperită, unde vor intra barjele, pentru a evita descărcarea la cheu atunci când vremea nu este favorabilă. De acolo, mărfurile descărcate de pe nave, vor pleca, mai departe, în Zonă, pe cale ferată sau rutieră.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ANUNŢ DE VÂNZARE PRIN LICITAŢIE PUBLICĂ

ANUNT DE VANZARE PRIN LICITATIE PUBLICA      COMPANIA NATIONALA ADMINISTRATIA PORTURILOR DUNARII FLUVIALE SA GIURGIU, cu sediul in Soseaua    Portului...

More Articles Like This