UPDATE, LUNI, 19 IUNIE: Am luat legătura cu șeful Inspectoratului Școlar Giurgiu, Gigi Oprișan, care ne-a declarat că o cercetare disciplinară în acest caz trebuie făcută de către unitate de învățământ. „Dupa cercetare, cei din Consiliul de Administratie al scolii dau eventuale sanctiuni. Noi, Inspectoratul, doar monitorizam situatia”, a precizat Oprisan.

Caz incredibil la Şcoala Generală din Malu Spart! Un profesor de sport este acuzat pe Facebook chiar de către o elevă că ar fi pus-o să jignească directorul şcolii. Tânăra a postat recent un mesaj în care îşi cere scuze faţă de director şi dă vina pe profesor, fost candidat la Primăria Bolintin din partea „PACT”.

Pornind de la mesajul revoltător, am aflat o adevărată poveste de „ură şi răzbunare” politică din partea unui profesor. Este vorba despre un tânăr care demonstrează, fie numai şi prin ceea ce scrie, că este atât de îndârjit politic, încât se pare că uită care-i este menirea în societate, la şcoală, se pare că a uitat ce trebuie el să facă, de fapt, în faţa unor copii.

Profu’ de sport Adrian Pintilie care este, prin definiţie, nu?! un formator de opinie în faţa unor copii sau tineri, deci uşor de influenţat, se pare că, în loc să-şi ajute elevii să devină oameni demni, respectuoşi, cu bun simţ şi mai ales, în loc să-i trimită la joacă, nu să stea pe Facebook, le-ar cam face… pe dos. Adică, politică agresivă. Şi pe reţelele de socializare, dar, iată, se pare că şi la şcoală.

Surse din localitate ne-au informat că Pintilie are ce are împotriva directorului şcolii din Malu Spart, Raluca Geantă. Ea este atacată sistematic de către el doar pentru că are rude în PSD. Incredibil, dar adevărat! Domnul Pintilie, fost candidat şi evident pierzător al alegerilor de anul trecut, postează pe pagina sa de Facebook, periodic, mesaje acuzatoare, denigratoare la adresa Ralucăi Geantă şi nu numai.

S-a întâmplat şi acum, la finalul şcolii, în cazul acordării de premii în bani, de la Primărie, elevilor cu cele mai bune rezultate obţinute în anul şcolar 2016-2017. Iniţiativa premierii a aparţinut Ralucăi Geantă.

Deşi aveau rezultate excelente la alte materii şi chiar la concursuri şcolare, unora dintre copiii aflaţi iniţial pe lista de premiere, profu de sport le-a dat note mai mici. De ce? Dumnealui ştie. Oricum, a fost acuzat că ar fi defavorizat elevii respectivi tot pe motive de… „mândrie” sau chiar politice.

Culmea este că tot el, profu’ Pintilie a început să „strige” pe Facebook împotriva… directorului(?!), dar cu un asemenea limbaj ce n-ar trebui să rămână nepedepsit:

 

Şi de aici începe „scandalul”. La aceeaşi postare, o elevă a cărei identitate nu o putem dezvălui, a lăsat, la rându-i, un comentariu acuzator la adresa Ralucăi Geantă. Mai exact, o acuză de furt şi nu numai:

 

Un dascăl iubit de toţi elevii din şcoală, respectat de toţi cei care o cunosc şi mai ales un om care îşi vede de treaba şi de menirea sa, directorul unităţii de învăţământ din Malu Spart ar fi decis că va merge la Poliţie în acest caz. Acesta, chiar dacă tânăra a revenit cu o altă postare şi a declarat că ar fi fost pusă de profesorul de sport să scrie comentariul respectiv:

Până când vom afla dacă Inspectoratul Şcolar Giurgiu se va autosesiza în acest caz(!- dacă nu, o să-l sesizăm noi!) şi ce măsuri va lua, ne exprimăm speranţa că finalul va fi de aşa natură, astfel încât asemenea lucruri să nu se mai petreacă în vreo şcoală. Din Giurgiu sau din România sau de oriunde.

Un profesor trebuie să-i înveţe pe elevi ce la rându-i a învăţat de la alţii. Ca materie şcolară, nu politică.

Nu este posibil ca un „dascăl” să se prezinte elevilor, pe Facebook sau faţă în faţă, ca un politician frustrat, pus pe harţă împotriva adversarilor săi. Şi care să-i îndemne, eventual, şi pe ei să facă aceleaşi lucruri… „de mici copii”.

 

Vom reveni cu amănunte!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.