Dacă în 2014, lucrările de modernizare în comuna Prundu s-au ținut lanț, anul 2015 promite a fi unul cu multe investiții pentru confortul locuitorilor comunei. Cel puțin, acesta este mesajul pe care primarul comunei, Cătălin Corbea, l-a transmis încă din primele zile concetățenilor săi. 

„Despre 2014 pot spune că a fost un an foarte bun pentru comuna noastră, dacă e să luăm în calcul realizările și investițiile făcute pe modernizare. Astfel, am reușit închiderea a trei proiecte de modernizare drumuri locale, două dintre acestea pe fonduri europene și unul pe fonduri guvernamentale. Tot pe fonduri europene, am finalizat execuția unui drum de exploatare agricolă de 7,5 km între satele Puieni și Prundu”, a declarat primarul comunei pentru giurgiu-net.ro.

corbeaTot la capitolul „proiecte finalizate în 2014”, edilul a mai menționat, într-o ordine aleatorie, finalizarea investițiilor la sala de sport de tip I din comună, grupurile școlare modernizate, realizarea celor 10.000 de metri pătrați de pavaj pe șase străzi, dar și amenajarea exterioară a unei biserici noi și amenajarea cu plante ornamentale a străzilor modernizate.

„Nu pot să nu menționez aici, la realizări finalizate în 2014, microbuzul școlar, primit cu sprijinul senatorului Niculae Bădălău, un microbuz care asigură transportul elevilor în timp util de la și către școală. Sper ca anul acesta să primim și cel de-al doilea microbuz solicitat, astfel că vom discuta despre un transport decent pentru absolut toți elevii, de la toate ciclurile de învățământ, din comună”, a mai precizat Cătălin Corbea.

Pentru anul 2015, cel mai important proiect pe care îl are în vedere vizează accesarea de fonduri europene pentru extinderea, modernizarea și construcția unui liceu modern în comună.

„Vom continua și lucrările de asfaltare, pe încă zece kilometri de străzi, și sper că vom finaliza și investiția privind realizarea unei rețele de canalizare în satul Puieni. Și, pentru că tot s-a ajuns la capitolul „Puieni”, îmi doresc ca, până la sfârșitul acestui an, să finalizăm rețeaua de internet gratuit, printr-un program național cu finanțare europeană. Tot la Puieni sper ca, anul acesta, să reușesc din fonduri proprii legarea rețelei de apă potabilă cu cea de la Prundu, având în vedere problemele pe care locuitorii satului le au cu apa, în ceea ce privește calitatea. Prin acest proiect vom putea să furnizăm locuitorilor din Puieni apă din forajul de 340 de metri, care alimentează și Prundu. Sau, cum îmi place mie să spun, voi oferi oamenilor apă plată la robinet”, a mai precizat Cătălin Corbea.

În ceea ce privește proiectele cu finanțări europene sunt în stadiul de așteptare a implementării patru proiecte importante: dispensarul uman din comună, care urmează a fi modernizat, iluminatul public cu stâlpi ornamentali și lămpi cu leduri economice pe șapte străzi, modernizarea sistemului rutier pe trei străzi și a scurgerilor de suprafață, precum și realizarea de alei pietonale, și realizarea unui circuit de motocross.

Din surse guvernamentale, urmează a fi modernizate încă cinci străzi, și să fie finalizată grădinița Cartier Nou, care, în momentul de față, este gata în proporție de 70%.

Din fonduri proprii, urmează ca, în foarte scurt timp, să fie amenajată o grădiniță nouă, în cartierul de romi Chimene. Urmează, în planurile primarului Cătălin Corbea, amenajarea a cinci locuri de joacă și a unui parc de 1500 de metri pătrați, pe o linie arhitecturală specifică zonei. „Tot din fonduri proprii, până la sfârșitul acestui an, vom achiziționa cinci sute de băncuțe, pe care le vom amplasa atât pe străzile ce au fost modernizate, cât și pe cele care se modernizează anul acesta. Noul dispensar va beneficia de amenajarea spațiului exterior în ideea unei zone de relaxare și vom continua cu pietruirea drumurilor neasfaltate și a acostamentelor din comună”, a mai precizat primarul Cătălin Corbea care, mai în glumă, mai în serios, a făcut un apel și către angajații ENEL de a nu distruge prea mult din cele realizate până acum în comună, în procesul lor de modernizare a rețelelor de distribuție a energiei electrice.

O.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.