Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui autocar, o cantitate considerabilă de bunuri, constând în articole vestimentare și  articole de încălţăminte,  toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 16.08.2022, în jurul orei 04.40, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocar, aparținând unei firme  de transport internațional de persoane,  condus de un cetățean turc , în vârstă de 49 de ani.

Cu această ocazie, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, printre  bagaje, pungi din plastic de culoare neagră care conțineau 495 articole vestimentare și 77 perechi de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că bunurile descoperite au fost preluate de către șoferul autocarului, de pe teritoriul Bulgariei, de la un cetățean român și urma să le transporte la București.

Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru produsele                                  sus-menţionate.

Bunurile, în valoare estimată de  56.600 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Comunicat de presă ITPF Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.