N-o să creadă nimeni că brusc, aşa, pe preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Mustăţea, l-a apucat iubirea de artă teatrală, de cultură, de tot ce până acum a cam ignorat. Iar cei care îi ridică lui statuie pentru alocarea milionului de euro necesar reabilitării şi modernizării Teatrului „Tudor Vianu” nu sunt corecţi.

Mustăţea e preşedintele CJ din 2012, da? De când strigă oamenii faptul că Teatrul are nevoie urgent de un proiect şi de finanţarea acestuia? De la început. Pentru că e păcat de Dumnezeu că-l avem şi îi cam întoarcem spatele, din mai multe puncte de vedere.

Întrucât Mustăţea nu dădea nu doar bani, ci nici măcar vreun semn că are planuri cu lăcaşul de cultură, l-a cerut Primăria. Orgolios, Mustăţea n-a catadicsit să răspundă cel puţin adreselor primite de peste drum. Nu fac io, nu facem nimeni?!, cam aşa.

În ultima perioadă, presiunile pe această temă s-au intensificat şi, indiferent că vor apărea comentarii nerecunoscătoare, cel mai vocal a fost senatorul social-democrat, preşedinte al PSD Giurgiu, Niculae Bădălău. N-a fost vreo conferinţă de presă, în ultimul an, probabil, în care Bădălău să nu-i fi cerut imperativ lui Vasile Mustăţea să aloce bani pentru Teatrul „Tudor Vianu”, dar şi pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, pentru şcoli şi drumuri. Şi n-a cerut vreo „statuie” pe care alţii i-o cam ridică acum şefului CJ, ci doar a cerut ca Mustăţea să îşi facă treaba, să dea bani acolo unde este nevoie!

Cine va contesta acest lucru, înseamnă că suferă de un soi de ipocrizie.

Oricum, cel mai important lucru este că solicitările social-democraţilor către Mustăţea, cel puţin aceasta cu Teatrul, au fost respectate. Astfel că, cel mai amplu proiect de modernizare a Teatrului fost „Valah” ar putea fi demarat din această primăvară.

Giurgiu-Net.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.