1. Informări/ Avertizări:

ANM a emis o INFORMARE METEO pentru judeţul nostru, în perioada 12.03.2018 ora 16.00 – 14.03.2018 ora 08.00, în care sunt vizate ploi moderate cantitativ, manifestări de instabilitate atmosferică.

INHGA a emis Atenționare hidrologică COD GALBEN pentru creşteri de debite şi niveluri pentru râul Neajlov, in perioada 13.03.2018, ora 09.00 – 14.03.2018 ora 12.00.

 

  1. Hotărâri CJSU Giurgiu

Având în vedere atenționarea hidrologică, precum și faptul nivelurile și debitele se situează peste cotele de atenție, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a dispus intrarea în dispozitivul de apărare a C.L.S.U. (Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență) riverane râurilor Neajlov și afluenților acestora.

 

  1. Situație operativă și U.A.T.-uri afectate

În acest moment, la nivel județean, unitățile administrativ-teritoriale Bucșani, Răsuceni şi Gostinari sunt afectate de creșterile debitelor râurilor, respectiv topirea zăpezii, astfel:

– 20 hectare teren agricol;

– 2 hectare pășune;

-1 podet

– 2 curţi

De asemenea, pe raza U.A.T.-uri anterior menționate se face monitorizarea permanentă a modului de evoluție a cotelor râurilor, în scopul intervenției în timp oportun dacă situația o va impune.

 

  1. Situația hidro-meteorologică

Din punct de vederea meteorologic, în ultimele 24 de ore, pe raza județului, nu s-au înregistrat precipitații la niciun post hidrometric și nici nu s-au semnalat alte fenomene meteorologice periculoase.

În ceea ce privește situația hidrologică, pe râurile interioare care străbat teritoriul județului, sunt creșteri ale nivelurilor și debitelor din cauza apei cedării apei din stratul de zăpadă și propagării viiturilor din amonte. Astfel, s-a înregistrat depășirea cotelor de atenţie pe râul Neajlov – doar în secțiunea Călugăreni.

  1. Stația hidrometrică de la Călugăreni, de pe râul Neajlov:

– nivel: 239 cm, cu 19 cm peste cota de atenţie, în scădere cu 1 cm față de nivelul înregistrat în data da 13.03.2018, ora 06.00.

  1. Stația hidrometrică de la Crovu, de pe râul Glavacioc:

– nivel: 216 cm, cu 16 cm peste cota de atenție, în scădere cu 3 cm față de nivelul înregistrat în data da 13.03.2018, ora 06.00.

PREŞEDINTELE

COMITETULUI JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

PREFECT

 

NINA CARMEN CRIŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.