Şefii structurilor MAI, alături de prefectul judeţului Giurgiu, Lavinia Crişu, au participat, miercuri, 23 mai, la o conferinţă de presă în care au prezentat măsurile pe care fiecare instituţie în parte le va lua în perioada următoare.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca” al judeţului Giurgiu, colonel Emil Apostol, a amintit faptul că în instituţia pe care o conduce se lucrează în ture, permanent.

„Altfel, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean o să desfăşură pe 31 mai, Ziua Porţilor Deschise. Aşteptăm cât mai mulţi copii şi tineri din Giurgiu să vină la sediul ISU”, a spus Apostol.

Şeful Jandarmeriei Giurgiu, colonel Daniel Ruşanu, a vorbit pe larg despre misiunile ce vor fi executate în cele două mini-vacanţe:

“Peste 300 de jandarmi vor fi la datorie în perioada 26-28 mai a.c. și în data de 01 iunie a.c. în județul și municipiul Giurgiu astfel încât cetățenii să petreacă în siguranță sărbătoarea de Rusalii și Ziua Internațională a Copilului. Efectivele de ordine publică vor fi prezente la activitățile religioase și la manifestările cultural – artistice, care vor avea loc în municipiul Giurgiu și în localitățile Bolintin Vale, Prundu, Slobozia, Letca Nouă, Malu Spart și Drăgănescu.

Jandarmii vor fi angrenaţi şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională, dar și de menținere a ordinii publice în cooperare cu Poliția.

Continuând tradiția, de Ziua Internațională a Copilului, jandarmii se vor alătura campaniei “Târgul jucăriilor vechi”, în colaborare cu filiala Giurgiu a Crucii Roșii. În perioada următoare la nivelul instituției, jandarmii vor dona jucării, care apoi vor fi vândute la acest târg, urmând ca din sumele colectate să fie susținute cazuri sociale.

În perioada următoare, jandarmii vor avea în atenție următoarele manifestări religioase și cultural-artistice de amploare:

Ziua comunei Prundu, în data de 27 mai a.c., pe stadionul din localitate;

Hramul mănăstirii“Sfântul Ioan Rusul”din Slobozia în data de 27 mai a.c.;

Slujbe religioase oficiate de Rusalii la biserici din municipiul Giurgiu, Bolintin Vale, Letca Nouă, Malu Spart și Drăgănescu în data de 28 mai a.c.;

“Marșul bucuriei”, manifestări cultural artistice și sportive de “Ziua Internațională a Copilului”, pe pietonala Mircea cel Bătrân din municipiul Giurgiu, în parcul Alei, la sala de sport a Complexului sportiv “Marin Anastasovici” și la școala gimnazială nr. 5.

Având în vedere faptul că se estimează participarea unui public numeros la aceste activități, Jandarmeria Giurgiu recomandă cetăţenilor să adopte un comportament civilizat şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care sunt implicate în fapte antisociale.

Totodată, pentru ca cetăţenii să sărbătorească în siguranță, jandarmii le recomandă:

-să respecte regulile stabilite de organizatori şi indicaţiile forţelor de ordine;

-să adopte un comportament civilizat;

-să își supravegheze permanent copiii pentru a nu se pierde în mulţime,

-să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale și să să nu lase la vedere, în autoturisme, bunuri de valoare;

-să apeleze, în caz de urgenţă, numărul unic 112”, a spus Ruşanu.

Şeful Poliţiei de Frontieră Giurgiu, comisarul şef Florian Răboj, a dat, la rândul său, asigurări că vor fi luate toate măsurile în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu pentru fluidizarea traficului.

„Vor fi suplimentate efectivele, de vineri şi până marţi, astfel încât să fie reduşi timpii de aşteptare. Vom coopera şi cu autorităţile bulgare, atât pe Podul Prieteniei, cât şi în zonele adiacente PTF-urilor. Vom colabora, ca întotdeauna, şi cu Poliţia şi Jandarmeria Giurgiu. Dacă în PTF Giurgiu vor exista situaţii speciale, îi rog pe cetăţeni să le semnaleze la numărul de telefon 021 95 90”, a spus Răboj.

Şi poliţiştii giurgiuveni vor fi la datorie, în minivacanţele de Rusalii, respectiv de 1 Iunie. În mare parte, oamenii legii de la IPJ Giurgiu vor fi prezenţi, alături de colegii lor jandarmi, în toate locurile expuse mai sus. De asemenea, a declarat la conferinţa de azi şeful IPJ, comisar şef Cătălin Ţone, o atenţie deosebită va fi acordat traficului rutier de pe Drumurile Naţionale 5 şi 6.

„Vor fi la datorie 580 de poliţişti cu 63 de autospeciale. Mergem, ca de fiecare dată, pe mai multe segmente. În ceea ce priveşte partea rutieră, am trimis la instruire cadre pentru radarul mobil cu care vom acţiona atât individual cât şi în cascadă. Vom fi prezenţi şi la lăcaşurile de cult, în locurile unde sunt petreceri în aer liber, dar şi în târguri”, a subliniat Ţone.

Prefectul Lavinia Crişu a făcut precizarea că toate structurile MAI vor acţiona în comun.

„Comunicarea între dumnealor este foarte bună şi se vor ajuta la fiecare acţiune în parte. Doresc să vă reamintesc că, de ieri(marţi, 22 mai) se lucrează la vechiul Punct de trecere a frontierei bulgar şi vom avea situaţia aceasta timp de câteva luni. Vom încerca să gestionăm cum putem lucrurile şi am rugămitea la toţi participanţii la trafic să aibă răbdare şi să înţeleagă faptul că facem tot ce ţine de noi ca să fluidizăm traficul rutier prin Vama Giurgiu”, a declarat prefectul Crişu.

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.