Un proiect inedit, denumit “Dăruieşte cunoaştere, dăruieşte o carte”, va demara la 1 octombrie, în Giurgiu, şi este organizat de Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Giurgiu, Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul” şi Colegiul Naţional “Ion Maiorescu”.

Reprezentanţii Primăriei Giurgiu au trimis un comunicat de presă, prin intermediul căruia anunţă că, în cadrul proiectului se va organiza o colectă de carte la care îşi pot aduce contribuţia toţi giurgiuvenii prin donarea oricărui tip de carte pe care o deţin în biblioteca personală.

„Fondul de carte strâns va fi folosit pentru înfiinţarea a două biblioteci în parohiile Stăneşti II şi Pietrişu din judeţul Giurgiu. Cărţile vor putea fi folosite de către elevii şi tinerii din cele două localităţi. Persoanele care doresc să sprijine proiectul pot face donaţie de carte, începând din data de 1 octombrie, la Catedrala Episcopală “Adormirea Maicii Domnului”, zilnic între orele 09:00-14:00”, se arată în comunicatul de presă menţionat.

Proiectul “Dăruieşte cunoaştere, dăruieşte o carte” se va încheia pe 13 noiembrie printr-un eveniment cultural care va reuni oameni de cultură ce vor susţine pledoarii despre importanţa cărţii în viaţa tinerilor.

În aceeaşi zi va fi organizat şi un concurs la care vor participa elevi de la Colegiul Naţional “Ion Maiorescu” şi Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul”. Astfel, fiecare elev participant va prezenta o carte, iar cele mai bune comentarii vor fi premiate de către organizatori.

Totodată, la evenimentul din data de 13 noiembrie vor participa şi elevii din cele două parohii beneficiare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.