Reprezentanţi ai Consiliului Raional Anenii Noi au postat, recent pe pagina lor de Facebook, un mesaj însoţit de fotografii de la Festivalul „La Vatra Străbunilor”, eveniment sprijinit financiar şi de Consiliul Judeţean Giurgiu.

La festival, din partea CJ Giurgiu, a fost prezentă o delegaţie condusă de vicepreşedintele Lucian Corozel.

„Daruri frumoase de la frații din Giurgiu
Azi, la Șerpeni, s-a încheiat proiectul finanțat de Consiliul județean Giurgiu de dotare a fanfarei din Hârbovăț și a ansamblului de dans ”Strămoșeasca” cu instrumente și, respectiv, cu costume.

În acest sens partenerii din România au alocat 14.250 de euro, alte 50 mii de lei fiind alocate de consiliul raional Anenii Noi. Banii au fost folosiți pentru cumpărarea a 24 de instrumente (prin tender) și 24 de seturi de costume.

Cadourile au fost înmânate în cadrul activității folclorice ”La vatra străbunilor”, organizată de colaboratorii Aparatului președintelui raionului, de colectivul secției raionale cultură, dar și de administrația locală din Șerpeni.

Pe scenă au evoluat mai bine de 10 colective folclorice din raion, dar și 2 ansambluri de dans cu soliști – ”Românașul” și ”Doina Dunării” din Giurgiu.

În cuvintele lor de salut, domnii Alexandru Barbăroșie, președintele raionului, dar și dl Lucian Corozel, vicepreședinte al Consiliului Județean Giurgiu, au apreciat înalt nivelul de implementare al proiectului de dotare cu costume și instrumente, dar și frumoasa organizare din partea doamnei primar de Șerpeni Elena Nicolaev.

Pe scenă au răsunat melodii deosebite, iar dansatorii au mobilizat publicul care s-a încins în hore așa cum doar la noi, la români, poți vedea!

Atât directorul ansamblului ”Strămoșeasca”, dl Andrei Baciu, cât și dirijorul fanfarei, dl Tudor Cibotărean, au apreciat înalt cadourile cumpărate de consiliul raional Anenii Noi în baza grantului oferit de partea română, menționând că le vor sluji ani buni de acum încolo.
Procedural, odată banii transferați furnizorilor, consiliul raional Anenii Noi va înainta spre plată și va primi pe cont grantul oferit de partenerii din Giurgiu”, scriu cei de la Consiliul Raional Anenii Noi, pe Facebook.

La rândul său, preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, a transmis, pe Faceook, următorul mesaj:

„Mă bucur mult că i-am putut ajuta pe fraţii noştri din Raionul Anenii Noi, Republica Moldova, să organizeze şi să desfăşoare, în cele mai bune condiţii, festivalul “La Vatra Străbunilor”, în localitatea Şerpeni.

Consiliul Judeţean Giurgiu a aprobat, anul acesta, o sumă importantă pentru dotarea cu instrumente muzicale a Fanfarei din Hârbovăţ şi cu costume populare a Ansamblului de Dans “Strămoşeasca”.

Darurile au fost înmânate, duminică, pe scena Festivalului “La Vatra Străbunilor”, de către colegii mei de la CJ Giurgiu, prezenţi la eveniment.

Îl salut, cu această ocazie, pe prietenul meu Alexandru Barbăroşie, preşedintele Consiliului Raional Anenii Noi, pe care îl felicit pentru activitate şi pe care îl aştept, alături de ehipa sa, din nou, în vizită la Giurgiu!

#GiurgiuAlăturiDeAneniiNoi!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.