Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică de COD GALBEN în intervalul 09.03.2016, ora 18.00 – 18.03.2016, ora 18.00, pe tot sectorul românesc al Dunării, aval de S.H.E.N. Porțile de Fier – județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Constanța, Tulcea,

și COD PORTOCALIU în intervalul 10.03.2016, ora 06.00 – 18.03.2016, ora 18.00, sector aval de S.H.E.N. Porțile de Fier – Zimnicea, județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman.

Avertizarea COD GALBEN presupune risc de viituri sau creșteri rapide ale nivelului apei, neconducând la pagube semnificative, dar necesită o vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații, iar avertizarea COD PORTOCALIU, risc de viituri generatoare de revărsări importante susceptibile de a avea impact semnificativ asupra vieții colectivităților și siguranței bunurilor și persoanelor.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Giurgiu, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Giurgiu va aplica măsurile dispuse de Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – Prefectul Județului Giurgiu și cele comunicate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Giurgiu și va avea în vedere interzicerea pășunatului și pescuitului sportiv, exploatării și depozitării de material lemnos în zona dig-mal de-a lungul cursului fluviului Dunărea, precum și aplicarea prevederilor Planurilor de Apărare pentru perioada 2014-2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.