Conferinţa pentru anunţarea finalizării lucrărilor a avut loc marţi, 8 septembrie, la Primăria Giurgiu.

Proiectul “Înfiinţarea unei pieţe de gross pentru peşte în municipiul Giurgiu” este finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit 2007-2013 şi are ca principal obiectiv dezvoltarea pieţei pentru produsele din sectorul piscicol prin sprijinirea modernizarii şi structurarea industriei de procesare. Durata de implementare a proiectului a fost de 24 de luni, iar valoarea totală se ridică la aproximativ 7 milioane de lei.

La conferinţa de ieri, primarul Nicolae Barbu a declarat că la Piaţa de Peşte vor lucra 10 persoane. „Vreau neapărat să fie tineri cu studii superioare în domeniul agroalimentar şi asta pentru că au mai multă disponibilitate şi putere de muncă. Această hală de peşte va fi o oportunitate şi pentru cei care vor să facă afaceri cu peşte. Cel mai probabil în această săptămână vom face şi recepţia şi pe 3 octombrie vrem să organizăm în acea zonă Ziua Recoltei”, a mai spus Barbu, notează www.primariagiurgiu.ro

La evenimentul de marţi, au venit şi subprefectul de Giurgiu Laurenţiu Ţintea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cristian Marciu, viceprimarul Alexandru Vladu, inspectorul şef al ANPA Muntenia, Richard Dima, reprezentanţii firmei de construcţie precum şi angajaţii Direcţiei Programe Europene din cadrul Primăriei care au lucrat la acest proiect.

 “Etapa a II-a este bursa de peşte. Acest sistem va permite comercianţilor din toată ţara să vadă marfa online, mai mult decât atât să negocieze pentru produsul respectiv”, a declarat şi Richard Dima.
Recepţia lucrărilor va fi efectuată săptămâna aceasta, dar inaugurarea oficială a Pieţei de Peşte va avea loc de Ziua Recoltei, adică pe 3 octombrie.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.