Tânărul giurgiuvean Andrei Toban, student la Politehnica Bucureşti, este unul din cei doi câştigători din judeţul Giurgiu a 25.000 de euro, bani europeni pentru prima sa afacere. Cu suma aceasta va deschide o mini-fabrică de textile şi pielărie, cu vânzare online.

Andrei a făcut parte din grupul ţintă al unui proiect denumit „Start Up Smart”, derulat de o organizaţie din Galaţi şi finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

El a concurat, la final, cu alţi 400 de români care au prezentat planul lor de afaceri. Doar 42 din toată ţara au obţinut cei 25.000 de euro. Din judeţul Giurgiu, celălalt câştigător este din Comana.

Andrei Toban a fost mai întâi informat despre existenţa unor asemenea mari proiecte şi apoi îndrumat în ceea ce şi-a propus să facă de către cei de la Centrul de Afaceri Transfrontalier “Danubius” Giurgiu, condus de Clara Mărculescu.

“Afacerea prezentată astăzi, chiar dacă nu este finanţată cu fonduri de la stat, se pretează inclusiv pe accesarea de bani guvernamentali. Centrul de Afaceri face eforturi pentru promovarea tututor programelor şi accesarea de fonduri pentru acestea. De asemenea, de fiecare dată când oferim consultanţă şi promovăm programe, le spunem celor interesaţi şi care sunt obligaţiile pe care le au. De exemplu, în acest caz, trebuie angajate două persoane şi afacerea menţinută timp de 3 ani. Îl asigur pe Andrei Toban de tot suportul nostru, în continuare”, a declarat Clara Mărculescu, marţi,  29 septembrie, la o conferinţă de presă de prezentare a afacerii tânărului Andrei.DSC_0018

Aşadar, el va produce haine pentru tinerii între 18 şi 35 de ani, uniforme şcolare sau echipamente de protecţie. Andrei Toban a prezentat, la conferinţa menţionată, rezumatul planului de afaceri şi a vorbit despre viitorul acesteia. “Am reuşit angajarea unei cpersoane, achiziţionarea echipamentelor necesare şi lucrăm la site. Comenzile vor putea fi făcute online. Cred că site-ul va deveni funcţional din 1 octombrie şi livrarea va fi făcută în cel mai scurt timp de la comandă”, a spus Toban.

Pe de altă parte, întrebat dacă afacerea sa este incubată la Incubatorul din Giurgiu, tânărul a spus că încă nu.

“Noi susţinem activitatea Incubatorului de Afaceri, capacitatea acestuia va fi mărită în curând. Acum sunt undeva la 20 de firme acolo, vor fi create spaţii pentru circa alte cinci. Reamintim beneficiile incubării firmei: sunt acordaţi 20.000 de lei pentru echipamente şi servicii, 5.000 de lei pentru consultanţă şi 9.000 de lei, cu o cofinanţare de 30% a celui care are afacerea, pentru târguri şi expoziţii. De asemenea, sunt acordate subvenţii pentru utilităţi, de 3.000 de lei, annual iar perioada de incubare este de 3 ani, cu posibilitate de prelungire la 5 ani”, a declarat, pe această temă, şeful Centrului de Afaceri Giurgiu, Clara Mărculescu.

Cătălina Sfetcu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.