Vineri, 3 iunie, primarul Adrian Anghelescu a convocat o şedinţă extraordinară pentru a dezbate şi vota prelungirea contractului cu SC Liber Trans Com SRL care asigură transportul în municipiul Giurgiu. În fapt, societatea a ajuns să efectueze acest serviciu, prin delegare de la Tracum.

Pentru că au lipsit consilierii PSD şi câţiva de la Pro România, nu a fost asigurat cvorumul, aşa că a fost convocată o nouă şedinţă(de îndată), duminică, 5 iunie.

Propaganda galbenă a şi sărit cu gura pe consilierii care au lipsit la ambele şedinţe, fără să îi întrebe, însă, care le sunt motivele.

Am discutat cu preşedintele PSD municipal, Marian Măroiu, care ne-a explicat gestul său şi al colegilor săi.

“În primul rând, nu se explică în niciun fel caracterul şedinţei de vineri- extraordinară. Am avut, cu doar câteva zile înainte, o şedinţă ordinară. De ce nu a pus domnul primar proiectul pe ordinea de zi de atunci? Mai ales dacă era o urgenţă… Apoi, în urmă cu 3 luni, am respins în Consiliul Local suplimentarea bugetului de venituri pentru Tracum SA. Le-am dat o perioadă de graţie până în iunie să rezolve problema celor 13 autobuze noi care zac efectiv în Zona Liberă Giurgiu, de 2 ani. Riscăm ca, din punct de vedere tehnic, să nu mai fie viabile!”, declară Măroiu.

Social-democratul a precizat că Tracum SA are şase angajaţi, cu tot cu director, adjunct şi contabil.

“Consider că oamenii aceia îşi iau salariile fără să facă nimic. N-au sediu, n-au condică de prezenţă, n-au nimic. Şi atunci, noi de ce trebuie să le suplimentăm lor bugetul la fiecare 3 luni, buget şi aşa sărac? Am dorit să tragem un semnal de alarmă! Mai mult ca sigur cele două proiecte europene de asfaltare, din care face parte şi achiziţia celor 13 autobuze, vor fi pierdute. De un an de zile sunt tergiversate procedurile şi termenul de finalizare este 2023. Nu suntem de acord nici ca lunar să delegăm serviciul de transport către firma Liber Trans, să le dăm şi lor 1,5 miliarde aiurea. Tocăm banii aiurea, în condiţiile în care avem 13 autobuze ale Primăriei care ar putea circula”, a mai spus Măroiu.

De asemenea, el consideră că acea convocare de ieri, duminică, 5 iunie, a unei şedinţe de “îndată” ar fi ilegală şi că proiectul aprobat ar putea fi atacat în contencios administrativ de către Prefectură.

“Nici eu şi nici colegii mei nu vrem să fim părtaşi la o ilegalitate şi nici să dăm cu subsemnatul pe la DNA, de aceea am refuzat să ne prezentăm!”, ne-a mai declarat Marian Măroiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.