Unităţile de învâţământ şi celelalte instituţii din urbea noastră au primit, încă de luni, 19 octombrie, agent termic.

Chiar dacă maximele nu au fost, în ultimele zile, minimele au fost, totuşi, scăzute, astfel că, mai ales în cazul şcolilor şi al grădiniţelor s-a impus pornirea centralei, a spus, miercuri, 21 octombrie, în conferinţă de presă, de primarul Nicolae Barbu.

El a explicat, totodată, că această „pornire” nu poate fi făcută „peste noapte”. „Nu e o centrală de apartament, ci una care încălzeşte tot oraşul, nu-i poţi da drumul peste noapte. Totuşi, este pentru prima oară când unităţile de învăţământ şi instituţiile primesc căldură înainte de 1 noiembrie şi cred că este un lucru bun”, a subliniat el.

Barbu a menţionat că sunt fonduri locale şi guvernamentale alocate astfel încât să fie asigurată întreaga perioadă de încălzire pe tot timpul sezonului rece.

Tot edilul-şef a anunţat că cei care vor şi pot primi subvenţie, nu doar de la stat, ci şi de la Primărie, îşi pot depune deja dosarele. Aceştia vor găsi mai multe informaţii şi dacă vor accesa acest link(http://www.primariagiurgiu.ro/portal/giurgiu/primarie/stiri.nsf/0/DD43D86DE84483B1C2257EE500448258/$FILE/Ajutoare%20incalzire%204%20sisteme%202015-2016.pdf)

Pe de altă parte, întrebat dacă are informaţii cu privire la numărul beneficiarilor de călzire în sistem centralizat, anul acesta, Nicolae Barbu a spus că numărul este aproximativ acelaşi ca în iarna trecută, respectiv undeva la 4.200 de apartamente.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.