Este vorba despre cele 15 camere de supraveghere ce vor fi amplasate în trei zone din municipiul Giurgiu, în cadrul unui proiect european româno-bulgar, derulat de autorităţile locale din urbea noastră şi cele din Ruse.

Echipamentul trebuie cumpărat de partea bulgară, iar miercuri, 22 aprilie, la o conferinţă de presă susţinută la noi, a participat şi viceprimarul din Ruse, Dimitar Nakov. El ne-a spus că achiziţia publică a fost realizată şi, acum, în oraşul vecin, sunt aşteptate autorizaţiile pentru ca sistemul să fie montat.

“În ceea ce le priveşte pe cele care o să fie montate la Giurgiu, aşteptăm să fie corelate cu legislaţia naţională şi cred că până la sfârşitul acestei săptămâni vom avea un răspuns. Sistemul software ce o să prelucreze datele este deja pregătit şi noi sperăm ca în jurul datei de 15 mai, camerele video să fie montate şi la Giurgiu, dar şi la Ruse”, a specificat Nakov.

Sistemul de monitorizare video este achiziţionat în cadrul aceluiaşi proiect european prin intermediul căruia au fost modernizate mai multe tronsoane din drumul ce leagă centrul Giurgiului de vamă. La rândul lor, bulgarii au modernizat bulevardul Tutrakan.

De altfel, camerele video vor fi montate pe acelaşi traseu modernizat. La noi, câte cinci asemenea aparate vor fi pe B-dul Bucureşti, în zona Spitalului de Urgenţă, pe B-dul. Mihai Viteazul, lângă Abator, şi în zona Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu. Vor fi montate şi panouri cu led-uri- de unde şoferii se pot interesa cu privire la datele de trafic colectate de români şi bulgari pe traseele cuprinse în proiect. Informaţiile vor fi în trei limbi: română, engleză şi bulgară.

Monitorizarea înseamnă atât un recensământ al maşinilor, dar şi informaţii cu privire la zonele cu risc de aglomeraţie sau de accidente.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.