Reprezentanţii Prefecturii Giurgiu au făcut acest anunţ, astăzi, printr-o informare de presă:

“Faţă de situaţia raportată anterior cu privire la Centrul de Persoane Vârstnice Onceşti au intervenit modificări, după cum urmează: – S-a efectuat testarea rapidă la 3 zile după confirmarea pozitivă cu virusul SARS-CoV-2 a primilor beneficiari şi, dintr-un număr de 23 de beneficiari, au fost confirmaţi pozitiv încă 7.

– La acest moment, din cei 7 beneficiari, doar 1 singur are simptome specifice bolii (tuse). Toţi cei 7 beneficiari confirmaţi pozitiv sunt vaccinaţi împotriva virusului SARS-CoV-2.

Pentru toţi beneficiarii pozitivi (13 în total) au fost prescrise reteţe medicale, a fost dispusă măsura de izolare a acestora, starea lor de sănătate fiind stabilă.

  De asemenea, a fost testat personalul de serviciu din cadrul Centrului, la ieşirea/ intrarea de 3 zile, cu rezultatul negativ al acestora”.

Din cei 6 iniţial confirmaţi, 4 sunt vaccinaţi.

Vă amintim că, la începutul acestei săptămâni, Centrul pentru Persoane Vârstnice Oncești din județul Giurgiu a intrat în carantină, în urma confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 a 6 beneficiari și a 4 angajați din cadrul Centrului.

Prefectura Giurgiu transmitea, la momentul respectiv: “Precizăm că a fost efectuată ancheta epidemiologică ce se impune în astfel de situații, în urma căreia 3 dintre beneficiarii depistați pozitivi și cei 4 angajați au fost plasați în izolare în cadrul Centrului.

Ceilalți 3 beneficiari depistați pozitiv se află la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu.

De asemenea, au fost testați și angajații care nu se aflau la locul de muncă la momentul apariției primului caz pozitiv, iar rezultatele testelor au fost negative.

Miercuri, 02.02.2022, va fi efectuată testarea tuturor beneficiarilor Centrului.

Precizăm că la momentul actual starea de sănătate tuturor persoanelor confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul Centrului este bună, acestea aflându-se sub permanentă monitorizare medicală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.