Incidentul s-a petrecut sâmbătă, 26 decembrie, la un local unde era în desfăşurare o petrecere de Crăciun.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Vlaşca” al judeţului Giurgiu transmit, prin intermediul unui comunicat, faptul că un apel la 112, în acest caz, a fost făcut în jurul orei 22.30.

Astfel, pompierii au fost chemaţi să intervină pentru acordarea de asistenţă medicală în cazul unor intoxicaţii cu fum, într-un local unde avea loc un eveniment de Crăciun, la care s-ar fi folosit fum pentru spectacol, toată lumea ieşind afară pe singura cale de acces existentă.

„La locul solicitării s-au deplasat echipaje specializate în acordarea primului ajutor medical. Nu s-au confirmat victime sau intoxicaţi. Se pare că apelul de urgenţă a fost făcut pentru a ne sesiza, în fapt, pericolul şi funcţionarea ilegală a localului”, este precizat într-un comunicat al ISU Giurgiu.

În document este precizat că echipa de inspectori a constatat că la ora respectivă localul funcţiona ilegal, erau 150 de persoane înăuntru, nu avea autorizaţie, nici stingătoare de inceniu. De asemenea, în local nu exista instalaţie de detecţie sau instalaţie de stingere a incendiilor iar iluminatul de siguranţă era inexistent.

S-a dispus evacuarea utilizatorilor, administratorul a primit o amendă de 30.000 de lei şi s-a dispus suspendarea activităţii, concomitent cu aplicarea sigiliului pe uşa de acces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.