Finalizarea proiectului european privind consolidarea clădirii Colegiului Naţional “Ion Maiorescu” a fost anunţată în cadru oficial, miercuri, 10 decembrie, printr-o conferinţă de presă. Evenimentul a reunit reprezentanţii Primăriei Giurgiu, directorul unităţii de învăţământ, Mirela Delea, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gigi Oprişan, preşedintele Asociaţiei „Pro Maiorescu”, Ion Dincă, directorul TC Construct, Constantin Telehoi, dar şi reprezentanţi ai Prefecturii şi Consiliului Judeţean Giurgiu.

Acţiunea, ce s-a desfăşurat în sala de şedinţe a Consiliului Municipal, a debutat cu prezentarea unui material power-point cu detalii despre proiect şi a continuat cu discursuri.

“Cea mai frumoasă zi pentru mine, din tot anul acesta, a fost 13 septembrie, când am văzut lucrarea gata. Inima mea a bătut mai repede. Este o mândrie pentru noi ceea ce s-a făcut acolo. Îi felicit pe primar şi pe viceprimar şi le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la proiect!”, a spus preşedintele “Pro Maiorescu”, Ion Dincă.DSC_0337

“Este o onoare să colaborez cu Primăria şi cu echipa Asociaţiei Pro Maiorescu. Deşi, până la consolidare, elevii au studiat , totuşi, în condiţii decente, abia acum se poate spune că avem condiţii cu adevărat propice desfăşurării procesului educaţional. Încă ne străduim să dotăm şcoala şi contăm pe suportul dumneavoastră”, a spus directorul Colegiului “Maiorescu”, Mirela Delea, care, de asemenea, a mulţumit şi Guvernului actual, singurul din ultimii mulţi ani care chiar a făcut ceva pentru ca “simbolul învăţământului judeţean” să fie reabilitat şi modernizat.DSC_0340

La rândul său, viceprimarul Alexandru Vladu a reamintit faptul că nimeni nu credea că proiectul va deveni realitate.

“Este extraordinar că o firmă nu tocmai mare a reuşit să facă o lucrare de aşa amploare în doar 7 luni. Nimeni nu ne dădea nicio şansă, preluarea clădirii de la Ministerul Educaţiei şi proiectul în sine au fost riscuri asumate, însă am reuşit!”, a precizat Vladu.DSC_0350

Amintind faptul că s-a scris şi vorbit mult pe acest subiect, dar şi că mulţi au criticat proiectul municipalităţii privind consolidarea Colegiului Maiorescu(desigur, înainte că acest lucru să fie înfăptuit), primarul Nicolae Barbu a opinat că dacă instituţia pe care o reprezintă n-ar fi preluat clădirea, la acest moment ar fi fost în acelaşi stadiu.

“Dacă toate persoanele şi instituţiile implicate nu gândesc într-o singură direcţie, niciodată nu se face treabă(…). Îi felicit pe toţi cei care gândesc pozitiv, Dumnezeu ţine cu cei care au iniţiativă şi vă mulţumesc tuturor celor care aţi contribuit la proiect!”, a mai spus Barbu.

Prin intermediul proiectului “Consolidare clădire Colegiul Naţional Ion Maiorescu”, câştigat prin Programul Operaţional Regional, 2 corpuri de clădire ale unităţii şcolare au fost consolidate şi reabilitate, interior şi exterior, din punct de vedere arhitectural, structural şi al instalaţiilor, 14 săli de clasă şi laboratoare au fost reabilitate. 543 de elevi învaţă acum în corpurile de clădire modernizate.

Valoarea proiectului este de 3,5 milioane de lei.

 

Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.