Sportivii care au participat, weekendul acesta, la Campionatul Naţional de Motocros, etapa I, la Prundu, au avut parte de două zile complet diferite. Sâmbătă, 9 aprilie, a fost vară în toată regulă, iar astăzi, duminică, 10 aprilie, piloţii s-au întrecut pe ploaie şi pe un circuit noroios. Mult mai greu, bineînţeles, dar pentru ei condiţiile grele sunt şi cele mai bune pentru a-şi dovedi priceperea în conducerea motocicletelor. Adrenalină la maximum, perseverenţă şi spectacol. Căci, pentru public a fost un show memorabil, fără îndoială!

Primarul Cătălin Corbea a reuşit, iată, să readucă judeţul Giurgiu, respectiv comuna Prundu în lumina reflectoarelor din lumea sportului, datorită competiţiei organizate, din nou, impecabil pe cel mai modern circuit de motocros din ţară.

La Campionatul Naţional de Motocros de la Prundu au participat peste 100 de sportivi, bărbaţi, (câteva) femei şi copii, amatori şi profesionişti. CLICK pe imagini pentru a le mări!

Este o competiţie pe care o reluăm după 4 ani de pauză. Ultima oară, aici a fost un campionat est-european. Astăzi(duminică, n.r.), avem o zi absolut atipică, a plouat foarte mult, avem foarte mult noroi pe circuit. Am avut două zile de curse, ieri a fost cea pentru amatori şi motociclete de 50 de cm şi a fost o zi superbă. Astăzi, tot o zi superbă, dar este foarte multă ploaie, o să fie o cursă de ţinut minte. Motocrosiştii, marea majoritate, sunt bucuroşi de ploaie şi de noroi şi sper că va fi o zi bună pentru toţi şi să câştige cei mai buni! Fiind campionat naţional, cei mai mult sportivi sunt din România, dar sunt şi piloţi din Republica Moldova, din Bulgaria şi Ungaria.

Lucrurile mari sunt o sumă de lucruri mici. Fiecare să ne facem treaba cât de mult putem, fie pe parte de organizare a competiţiilor sportive ori pe administraţie, evenimente culturale şi aşa mai departe, toate sunt importante. Şi suma asta de lucruri mici eu zic că înseamnă ceva mai mult pentru noi toţi, pentru localităţile şi judeţul nostru şi cred că trebuie să facem şi să organizăm totul foarte bine!”, a afirmat primarul comunei Prundu, Cătălin Corbea.

La rândul său, preşedintele Clubului Top Cross TCS, Ilie Răduţă, organizator, l-a felicitat pe Cătălin Corbea şi i-a mulţumit pentru susţinerea motocrosului românesc. „Ştiu bine acest circuit, pentru că am participat, împreună cu domnul primar la amenajarea acestuia şi sunt satisfăcut pentru că, în continuare, circuitul îşi face treaba şi astăzi chiar ne dă un test foarte important. Avem o cursă pe noroi, de mult n-am mai stat prin ploaie şi prin noroaie, dar ne reamintim de vremurile grele din motocros, ca să zic aşa. Este unul dintre concursurile care nu fac decât să-i călească şi să-i înveţe pe sportivi să meargă pe motocicletă şi, cu siguranţă, după cursa asta vor deveni mai perseverenţi şi mai ambiţioşi. Felicitări domnului primar pentru că în continuare ne susţine şi susţine motocrosul românesc!”, a declarat Ilie Răduţă.

Campionatul Naţional de Motocros, ediţia I, Prundu a fost organizat de către Top Cross TCS şi Dual Tours, în parteneriat cu Primăria comunei Prundu.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.