Avem Ziua Mamei, a Copilului, o Zi Antifumat, Antidrog, există chiar Ziua Păcii, a Animalelor, a Bunului Simț și a multor altor… lucruri, neștiute multe dintre acestea, dar sărbătorite în întreaga lume, de diferite țări sau de către aproape toate statele odată.

Dar nu avem și o Zi a Dăruirii. Cel puțin, nu în România. O zi în care, fără nicio legătură cu Paștele, Crăciunul sau cu alte asemenea sărbători creștine, oamenii să le ofere celorlalți. Să le ofere daruri materiale ori spirituale, sprijin moral, iubire, atenție, bucurie sau doar  zâmbete.

Ei bine, dascălii și elevii Școlii Generale din Malu Spart, județul Giurgiu, s-au gândit că pot ei să creeze această Zi a Dăruirii. Mai mult decât atât, ei îi roagă pe demnitarii și pe reprezentanții autorităților giurgiuvene să îi sprijine cu tot ce pot pentru ca toți românii să celebreze, pe 24 noiembrie, Ziua Dăruirii.

Astăzi, vineri, 24 noiembrie 2017, într-o primă ediție a acestui eveniment, peste 800 de copii, tineri, profesori și părinți din Malu Spart au purtat tricouri pe care scrie ”OMENIE”, au inscripționat sute de baloane cu: Iubire, Fericire, Dăruire și au desfășurat unul dintre cele mai emoționante evenimente cu scop caritabil, din județ.

Acești oameni frumoși de la Malu Spart, renumiți, de altfel, pentru campaniile lor de succes, au dorit să strângă o sumă de bani pe care să o doneze Valentinei, o fetiță, din clasa a IV-a, elevă a școlii din localitate. Ea suferă de o afecțiune gravă și fiecare ajutor, oricât de mic, îi este de mare folos.

”Te iubim, Valentina!” au scris colegii ei de clasă pe pancarte, au mărșăluit pentru ea, au dansat pentru ea și au înălțat baloanele umplute cu heliu către cer.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

”Le mulțumim tuturor celor care au venit astăzi alături de noi, părinților, cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr.1, copiilor noștri care sunt de-a dreptul fantastici, minunați, fabuloși și pe care îi iubim fără margini! Acțiunea este una din suflet pentru suflet. Ne-am gândit, toate cadrele Școlii Gimnaziale Malu Spart, în timpul unui consiliu profesoral, dacă am fi inițiatorii unei Zile a Dăruirii. De aici, fiecare a venit și și-a exprimat o idee, un gând. Pentru că avem în școală o fetiță minunată, un înger, care are o problemă medicală destul de gravă, tetrapareză spastică am decis ca prima acțiune de Ziua Dăruirii să fie pentru ea”, ne-a declarat unul dintre organizatorii evenimentului, dascălul Rodica Bădălău.

Ea le-a mulțumit pentru că au fost ”motorul” acțiunii de azi, Alexandrei Enache și Ralucăi Geantă, de asemenea cadre didactice ale Școlii din Malu Spart.

Cu tristețea că unele instituții, deși au fost invitate, nu au răspuns prezent la o acțiune atât de frumoasă, cei din Malu Spart le-au mulțumit acelora care și-au făcut timp, în programul atât de încărcat, să fie alături de ei, deci, alături de Valentina, de Ziua Dăruirii.

Astfel, printre cei care au fost prezenți se numără președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, vicepreședintele Lucian Corozel, senatorul Niculae Bădălău, primarul din Clejani, Florin Nidelea, dar și tinerii social-democrați. Aceștia, în afară de donația de 5 lei pe care a făcut-o fiecare participant, au oferit familiei Valentinei și bonurile primite după ce au donat sânge.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

Sperăm ca toate acestea să îi aducă Valentinei zâmbetul pe buze și mai sperăm ca Ziua Dăruirii să fie celebrată în toată România iar noi, cei din Giurgiu, să fim tare mândri că inițiativa a pornit de la Școala Gimnazială din Malu Spart.

Text și foto: Cătălina Sfetcu

Mai multe imagini de la activitate, pe pagina noastră de Facebook, AICI: https://www.facebook.com/pg/Giurgiu-Net-Oficial-1869080486709220/photos/?tab=album&album_id=2032899300327337

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.