Sute de locuitori din Bolintin Vale, Malu Spart şi Crivina s-au reunit, sâmbătă, 24 noiembrie, pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri, un eveniment organizat de Primăria oraşului Bolintin Vale. De fapt, activităţi dedicate Marii Uniri de la 1918 s-au desfăşurat, la Bolintin, de-a lungul întregii luni noiembrie şi vor continua în perioada următoare, iar detalii despre acestea găsiţi AICI!

Sâmbătă, 24 noiembrie, au avut loc ceremoniale religioase şi militare la Monumentele Eroilor din toate cele trei localităţi menţionate. Au fost alături de autorităţile locale din Bolintin Vale şi ministrul Economiei, Niculae Bădălău, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, prefectul Adriana Puţaru şi senatorul social-democrat Cristian Marciu. De asemenea, au fost prezenţi şi consilierii judeţeni Ciprian Marica şi Cosmin Lazăr, dar şi mai mulţi primari giurgiuveni.

După depunerea de coroane şi defilarea „soldaţilor” în costume militare din Primul Război Mondial, la Bolintin Vale, a fost dezvelită o placă comemorativă la Casa Tănescu, iar mai apoi cei prezenţi s-au deplasat la sala de sport din oraş, pentru partea a doua a evenimentului „Bolintinul celebrează Centenarul”

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

Acolo, oaspeţii au intonat imnul de stat, au participat la o lansare de carte, au vizionat un film istoric despre Bolintin Vale, au aplaudat cinci oameni de cultură care au primit titlul de cetăţean de onoare(Neagu Udroiu- diplomat, Iacob Gheorghe- pictor, Gheorghe Apostoiu -diplomat şi Gen. Gheorghe Dragomir (SIE), Nicolae Constantin – prof univ dr. şi Gheorghe Turda- artist) şi au cântat, mai apoi, alături de Gheorghe Turda renumita piesă „Noi suntem români”.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

Preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, l-a felicitat pe primarul Daniel Trăistaru pentru evenimentul deosebit:

„Mă bucur că am fost, ieri, alături de locuitorii oraşului Bolintin Vale şi de cei din Malu Spart şi Crivina, la evenimentul de celebrare a #Centenarului Marii Uniri.

A fost o zi deosebită, cu multe activităţi culturale, artistice, dar şi ceremoniale religioase şi militare pentru omagierea ostaşilor români, acestea având loc la Monumentele Eroilor din toate cele trei localităţi menţionate.

Îl felicit pe domnul primar Daniel Trăistaru pentru organizarea impecabilă, îi mulţumesc pentru invitaţie şi mă bucur că a fost alături de noi şi ministrul Economiei, Niculae Bădălău!”, a scris Mina pe Facebook.

La rândul său, ministrul Niculae Bădălău a transmis următorul mesaj:

„La mulți ani, Bolintin Vale! 
La mulți ani, ROMÂNIA!

Ieri, în an centenar am fost prezent la ceremonia prin care au fost omagiați eroii căzuți în Primul Război Mondial.
Evenimentul de celebrare a #Centenarului Marii Uniri
a avut loc la Monumentele Eroilor din Bolintin Vale, Malu Spart şi Crivina.

Îl felicit pe domnul primar Daniel Traistaru și pe întreaga suflare giurgiuveană care a organizat un eveniment emoționant în cinstea eroilor.

#CentenarulMariiUniri”

Cătălina Sfetcu

Mai multe fotografii de la eveniment, AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.