Centrul Cultural “Ion Vinea” a găzduit duminică, 29 mai, o întâlnire între ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din judeţ, dar şi primarii giurgiuveni. Evenimentul, organizat de către preşedintele PSD Giurgiu, deputat Marian Mina, a avut drept scop dezbaterea celor mai noi măsuri luate de către guvern în domeniul fiscal. Ministrul le-a vorbit pe scurt celor prezenţi despre măsurile respective şi a răspuns tuturor întrebărilor antreprenorilor sau primarilor giurgiuveni.

S-a discutat despre salarii, subvenţii, impozite, sprijin pentru antreprenori şi administraţia publică şi, aşa cum au declarat cei care au participat, evenimentul a fost unul de succes.

Am avut plăcerea să organizez, astăzi, la Giurgiu, o întâlnire între ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, reprezentanţi ai mediului de afaceri din judeţ şi primarii giurgiuveni. Oficialul guvernamental şi-a exprimat dorinţa de a veni la Giurgiu pentru a discuta „la firul ierbii” despre cele mai noi măsuri din domeniul fiscal, cum sunt aplicate şi ce efecte au asupra afacerilor antreprenorilor giurgiuveni, respectiv asupra activităţii administraţiei publice locale. A fost o discuţie liberă şi aplicată, au fost foarte multe întrebări şi au fost oferite lămuriri la toate acestea. Îl felicit pe domnul ministru pentru programele şi măsurile bune implementate pentru toţi românii! Le mulţumesc tuturor pentru prezenţă şi pentru un eveniment cu adevărat reuşit!”, a scris, la finalul evenimentului, preşedintele PSD Giurgiu, Marian Mina, pe pagina sa de Facebook.

După întâlnirea de la “Ion Vinea”, ministrul Câciu şi parlamentarii PSD de Giurgiu au susţinut o conferinţă de presă.

În cadrul întâlnirii cu presa locală, ministrul Finanţelor a declarat:

A fost o vizită de etapă pe care mi-am propus-o, în perspectiva în care mediul de afaceri simte situaţia economică, prezintă problemele cu care se confruntă, dar, mai ales, realizează un feedback în timp real cu privire la măsurile pe care guvernul deja le-a luat. Este vorba despre măsurile din cele trei pachete de sprijin care au fost construite prin consultarea mediului de afaceri. Dincolo de discuţiile de la nivel central, care se fac într-un parteneriat cu mediul asociativ, este foarte important să ajungem, să spun aşa, “la firul ierbii”, în întâlniri mult mai concrete cu companii sau cu antreprenori din judeţe. Aceasta, pentru că economia locală este aşezată diferenţiat în România şi este cu atât mai important să identificăm şi soluţii specifice la nivel local sau regional, dincolo de măsurile la nivel central. Dialogul a fost extraordinar de bun, există clar din punctul meu de vedere sentimentul de solidaritate de ambele părţi, în faţa acestei situaţii în care toţi suntem puşi. Vrem să facem un efort comun, atât cei din mediul de afaceri, cât şi guvernul, pentru a trece peste situaţia complicată în care ne aflăm”, a declarat ministrul Finanţelor, la conferinţa de presă de după întâlnirea cu afaceriştii giurgiuveni.

De asemenea, Adrian Câciu a precizat că “situaţia complicată” nu este din vina României, ci este generată de crize care vin din afară.

Ţara noastră are tarele sale structurale care vin din anii trecuţi, însă ceea ce trăim acum este o situaţie provocată de o serie de crize care vin din afară. Dincolo de preţul la energie, avem şi şocuri pe lanţurile de aprovizionare. Avem preţul la combustibil care fluctuează în fiecare zi, având în vedere că piaţa petrolului nu este stabilizată. Piaţa este puternic influenţată de şocurile şi de măsurile, deciziile sau intenţiile pe care Rusia le tot anunţă în fiecare zi, având în vedere conflictul în desfăşurare din Ucraina, avem probleme cu preţurile materialelor de construcţii, altă situaţie generată de şocurile pe lanţurile de aprovizionare, mai ales din zona asiatică şi mă refer direct la China. Şi avem o inflaţie care înseamnă un decont al măsurilor din criza pandemică. Împreună trebuie să facem un efort! Ce mă bucură este această conştientizare a nevoii de solidaritate şi de conştientizare a capacităţii fiecăruia de a participa în acest efort comun, ţinând cont şi de limitele pe care fiecare dintre părţi le are”, a mai declarat la Giurgiu ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.