O acţiune în premieră şi de succes, fără îndoială, a avut loc miercuri, 5 octombrie, cu ocazia Zilei Educaţiei, la Consiliul Judeţean Giurgiu.

Peste 100 de elevi de la trei licee din Giurgiu au mers pentru a afla totul despre activitatea desfăşurată la CJ Giurgiu, pentru a-i cunoaşte pe cei din conducerea instituţiei, dar şi pentru a fi ei înşişi consilieri judeţeni, respectiv preşedinte şi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Giurgiu.

„Problemele voastre sunt şi ale noastre. Ziua Porţilor Deschise la Consiliul Judeţean se doreşte a fi o premieră de exerciţiu democratic pentru activarea participării tinerilor la procesul de luare a deciziilor din cadrul comunităţii şi îmbunătăţirea conectivităţii dintre autorităţile publice şi presa, reţele sociale, spaţiu public, ONG-uri. De azi, vă provoc şi pe voi! Dorim să vă aflăm părerile, deoarece acestea contează cu adevărat. Ne dorim să punem în practică, pe cât se poate, orice idee de-ale dumneavoastră şi vă cerem implicarea şi acum, dar şi pe viitor”, le-a spus celor prezenţi, printre altele, Marian Mina.

Ce este Consiliul Judeţean, ce pot face angajaţii care lucrează aici, ce structuri sunt subordonate, ce proiecte au fost implementate şi care sunt viitoarele planuri de dezvoltare a judeţului. Despre acestea le-a vorbit elevilor directorul Direcţiei Integrare Europeană, Miruna Eftimiu.

După prezentare, tinerii, împărţiţi în două serii, şi-au ales preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul general al judeţului. Prima grupă l-a ales pe Răzvan Măinescu drept şef al CJ Giurgiu, cu Florentin Licuţă şi Zenaida Ţugui vicepreşedinţi, iar secretar general al judeţului a fost numită Ruxandra Rufă.

Cei din a doua serie de vizitatori au ales exclusiv fete în toate funcţiile, respectiv Mădălina Epure preşedinte şi vicepreşedinţi Andrada Toma şi Violeta Apostol.

 

Ambele serii de liceeni au avut, de asemenea, de aşternut pe hărtie şi de prezentat, pe scurt, câte 10 idei de proiecte. Acestea au vizat cele mai arzătoare probleme ale tinerilor şi pe care ei, liceeni, dacă ar avea 500.000 de lei cu suma respectivă le-ar rezolva.

Tinerii au cerut, printre altele, amenajarea unei Case a Tineretului, un Spital Judeţean Modern, burse de merit lunare sau semestriale, mai multe spaţii de recreere, organizarea de evenimente ce implică voluntariatul şi aşa mai departe.

Proiectele cele mai bune, votate în majoritate, au fost premiate.

Mai multe fotografii de la evenimentul de azi puteţi găsi aici: https://www.facebook.com/profile.php?id=100013040142107&sk=photos&collection_token=100013040142107%3A2305272732%3A69&set=a.175548916223112.1073741835.100013040142107&type=3&pnref=story

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.